Het kan mij niet snel genoeg gaan wanneer ik achterop een motor stap. Helaas nog steeds achterop want een motor rijbewijs zit er nog niet in. Wat fijn dat er dan een game is zoals MotoGP 17 zodat ik toch nog even mezelf als een motormuis kan voelen.

Genoeg te kiezen
Het menu van MotoGP 17 start op en ik weet even niet waar ik moet beginnen want er is keuze genoeg in verschillende speelmodi. Nu ligt het managen van sportgames mij niet zo heel erg goed dus start ik eerst met mijn eigen Rider Career. Ik start mijn carrière als beginner in de Red Bull Rookies Cup. Naast een Rider Career kan ik nog kiezen tussen Split Screen, Championship, Quick Race/Grand Prix, Managerial Career en Time Attack. Er is dus genoeg te doen binnen de game en je kunt makkelijk tussendoor even afwisselen. Het probleem alleen met zoveel keuze is dat het al snel voelt alsof er geen keuze gemaakt durfde te worden en het snel teveel is. Ik heb zoveel te kiezen dat ik er al snel onrustig van wordt want heb ik nu alles al gespeeld en gezien en gehad?


De weg op

Zoals hierboven gezegd begon ik met de eigen Rider Career en start ik in de Red Bull Rookies Cup. Al snel ontdekte ik dat zonder wat hulp ik toch echt te vaak in de zandbak belande en dit vond ik zonde van mijn race-ervaring. Dus toch maar wat hulptroepen ingeschakeld en verder gegaan. Helaas merk ik dat het nog steeds vrij lastig is om ergens bovenaan te eindigen. Dit is echt een game waarbij je moet oefenen en oefenen. Je moet de track echt uit je hoofd leren en begrijpen hoe jouw motor reageert op de weg. Waarbij ik binnen andere racegames al vrij snel de bochten goed kan nemen is de hulp in deze game erg matig. Ook bij het starten van de race lijkt mijn motor zo weinig vaart te maken dat ik al snel achter loop op mijn tegenspelers. Het is dus net echt motorrijden al gaat de lol er dan misschien wel snel van af maar de echte doorzetter smult van dit soort uitdagingen.


Sentiment in de game
Ook in deze MotoGP is er aan de fan gedacht. Zo kun je op verschillende klassieke motors rijden en speel je met motorhelden Stoner, Rossi en ook wijlen Nicky Hayden is binnen deze game nog aan het rond rijden. Voor de echte fans onder ons is er de manager mode waarin je heel wat uren kwijt kan. Je werkt hierin aan je eigen team en zorgt ervoor dat jouw team hogerop kan komen. De graphics en AI binnen de game vallen een beetje tegen maar de geluidseffecten die gebruikt worden zijn dan weer wel realistisch. Dit komt omdat ze hierin ook echt aandacht hebben besteed door echte geluiden van de verschillende motoren op te nemen.

Sam’s conclusie:
Hoewel ik heel graag wil leren motorrijden, vond ik het in MotoGP 17 jammer dat ze mij meteen zo’n grote uitdaging gaven dat ik het gevoel had niet te groeien binnen de game. Wellicht ben ik soms ook iets te ongeduldig en moet ik gewoon vaker MotoGP 17 spelen. Maar ik ben met de verschillende andere racing games een beetje teveel verwend. Toch vind ik de career modus binnen de game wel leuk en uitdagend.

+ Herkenbare motorhelden
+ Genoeg keuzemogelijkheden in gamemodi

Voor de beginnende race gamer erg lastig
Snelheid van je motor lijkt veel trager dan die van NPC’s

Bewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.