Bij chatten en het maken van geluidsopnames heb je een goede microfoon nodig. Speciaal voor jullie kreeg ik de kans om de Blue Microfoon Snowball iCE te testen. Wil je weten of deze microfoon voldoet aan jullie standaard, lees dan verder!

De microfoon zit in een mooie blauwe doos en is makkelijk uit de verpakking te halen. De verpakking vond ik zelf nogal groot voor de inhoud van de doos.

De microfoon is een grote bal met een diameter van ongeveer 10 centimeter. Bij de bal krijg je een driepoot erbij, deze is alleen niet te verstellen. De driepoot heeft een hoogte van ongeveer 15 cm. Ook is een USB kabel meegeleverd zodat je de microfoon kan aansluiten aan je computer of laptop.

Ik zelf heb een vijf jaar oude HP laptop met Windows 7. (Ik ben geen windows 10 fan, dus ben super blij dat mijn oude laptop nog prima functioneert). Toen ik de de microfoon aansloot op mijn laptop begon de rode lamp op de microfoon meteen te branden en installeerde mijn computer automatisch zelf de software om de microfoon te kunnen gebruiken.

Ik begon met het testen van de microfoon bij chat en bel programma’s omdat deze microfoon een ‘geschikt voor Skype’ stempel heeft gekregen. Ik begon dus met Skype. Om gebruik te maken van de microfoon moet je in de instellingen de microfoon die je wilt gebruiken selecteren. Voor Skype hoe je niet direct in de microfoon te praten om goed hoorbaar te zijn. Ik had mijn TV ook zachtjes aanstaan op de achtergrond en dit was niet hoorbaar.

Ook maak ik zelf gebruik van het programma Zoom, met dit programma kun je met een grote groep mensen een video chat doen, die je ook kan opnemen. Ook voor Zoom moest ik in de instellingen eerst de microfoon nog instellen om deze te kunnen gebruiken. Ook tijdens het gebruik van Zoom was ik goed verstaanbaar vanaf een afstandje. Ik heb ook een korte geluidsopname met Zoom gemaakt en de TV was niet hoorbaar op de achtergrond en ikzelf was duidelijk hoorbaar.

Volgens de meegeleverde folder moet je ook prima muziek kunnen opnemen en zingen via de microfoon. Ik heb dit getest met het programma Audicity. Voordat ik kon beginnen moest ook ook bij dit programma instellen dat ik de Snowball iCE microfoon wilde gebruiken. Ik begon de test met het zingen in de microfoon terwijl ik deze vasthield als een microfoon, dicht bij mijn mond. De kwaliteit van het geluid was echt super goed. Daarna heb ik gezongen terwijl de microfoon voor mij stond. Het geluid van de opname was dof en klonk ver weg.

Pluspunten van de microfoon
* Het is een mooie microfoon die je gemakkelijk kan gebruiken (Plug and Play).
* Je bent goed verstaanbaar met gebruik van chat en bel programma’s (zoals Skype en Zoom).

Minpunten van de microfoon
* Microfoon is niet verstelbaar.
* Slechte kwaliteit voor opname muziek en zang in verband met de afstand tot de microfoon.

Ik raad deze microfoon aan voor chatten via de computer.
Voor het opnemen van muziek en zang raad ik aan de Blue Microfoon YETI Blackout te gebruiken, zie de review van Amber hierover.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.