Het was voor mij lang geleden dat ik naar Dutch Comic Con, dit keer de winter editie, ben geweest. En ik moet eerlijk zeggen dat veel Nederlandse events kunnen leren van dit event. Helaas ben ik slechts alleen de middag geweest en daar baal ik nu best van.<h2>Meer dan comics alleen</h2>
Dat Dutch Comic Con meer is dan alleen Comics mag al wel een tijd bekend zijn. Het lijkt er zelfs een beetje op dat comics meer naar de achtergrond verdwijnen. Voor mij is het een geek gevuld evenement waar je toch zeker wel twee dagen of op zijn minst een goed geplande dag voor mag uit trekken. Helaas had ik met de laatste Nederlandse events in mijn achterhoofd dit event verkeerd ingeschat en besloot alleen in de middag te gaan samen met mijn vriend die leuke foto’s maakte en mijn jongste dochter Zelda want de oudste wilde liever Sinterklaas binnen zien komen. Toen ik eenmaal aan kwam merkte ik hoe groots dit event eigenlijk is. Een flinke hal gevuld voor gamers, een food area waar je echt van alles kon halen en dan nog eetkraampjes overal verdeeld, een merchandise hal zo gevuld met winkels dat ik mezelf nu nog af vraag of ik alle winkels gehad heb en dan nog de artiesten, workshops en events die er gehouden werden.

<h2>Cosplayers worden steeds beter</h2>
Een trend die mij de afgelopen jaren steeds meer opvalt is dat het niveau van de Nederlandse Cosplayers steeds beter word. Kon je jaren geleden zien dat de meeste outfits via Ebay/Aliexpress waren verzameld. Zie je dat de meeste cosplayers tegenwoordig handigheid hebben gekregen in het maken en vermaken van hun cosplay outfit. Toegegeven er komen vast en zeker nog heel veel items via Aliexpress ons landje binnen. Maar de aankleding en ook grime is steeds beter afgewerkt. Dit was ook te merken aan de kramen op Dutch Comic Con Winter. Er zijn namelijk steeds meer winkels die materialen verkopen waarmee cosplayers de meest bijzondere outfits kunnen maken. Denk hierbij aan worbla, prothesen, foams, gereedschappen, schmink, pruiken, lenzen en meer. Het is een dure hobby maar een waar je zo ontzettend creatief door raakt. Daarbij is het een groot compliment wanneer iemand jouw cosplay herkent en met jou op de foto wil gaan. Tijdens het event sprak ik met een moeder die ook graag cosplay outfits maakt. Ze wilde dit jaar als Rey van Star Wars maar had daarbij ook een BB-8 nodig. Hiervoor wilde ze haar dochter strikken maar die voelde er niet zo voor om als rond robotje te gaan rondlopen. Maar toen mama bedacht dat ze wel een BB-8 prinsessenjurk kon maken raakte ze toch enthousiast en zie hieronder het resultaat.

<h2>Winter editie </h2>
Er waren hier en daar wat cosplayers die een winter/kerst thema cosplay hadden gemaakt. Zelfs de kerstman had in zijn vast drukke schema tijd gemaakt om over Dutch Comic Con Winter rond te wandelen. Maar de jingle balls en sneeuw waren verder niet echt op het event te vinden. Er was een groot plein met kraampjes van verschillende hapjes en drankjes en hoewel ik gek ben op Slush Puppies past dat toch niet echt in het winter thema. Ik had gehoopt op wat winterse taferelen wellicht hierin. Al mag ik hierover niet echt klagen want er was zoveel keuze in eten en drinken. Berlijnse braadworsten en curryworst, warme wafels, broodjes beenham, poffertjes, nacho’s met dipsaus, koffie en meer. Dus dat er geen kerstig kraampje stond met gluhwein, wat ik overigens niet te drinken vind, is eigenlijk niets om over te zeuren. Maar ook de rest was niet echt winters aangekleed op de banners na. Wel vond ik een standje met super leuke disney kerstballen maar op dit moment vielen die echt buiten mijn budget.

<h2>Zwijmelen bij artiesten</h2>
Waarschijnlijk ben ik veel te nuchter voor dit soort dingen. Maar een persoon vereren omdat hij toevallig acteur is of muzikant vind ik vreemd. Ik kan zeker wel bewondering voor iemand hebben voor het werk wat hij/zij levert maar meer dan dat ook niet. Uiteindelijk moeten we allemaal poepen en plassen, he bah Sam wat zeg je dat grof. Gelukkig voor de artiesten zijn er een hoop die helemaal staan te jubelen wanneer ze een kans krijgen om met hun favoriete artiest op de foto te gaan. De meeste artiesten vroegen zo’n 25 euro voor een handtekening en/of foto maar stonden hun fans ook graag gratis te woord. Voor de photobooth stonden geregeld dikke rijen met fans die hun foto met hun artiest wilde maken. Een in mijn ogen bizarre gewaarwording. Wat dan wel schattig is om te zien dat een fan helemaal vrolijk en trots weg loopt na zijn/haar ontmoeting met hun idool. Een van mijn vriendinnen die er ook was stond ook al jubelend op haar benen omdat ze Sean Gunn even van dichtbij kon zien. Dat Lena Headey (Cersei Lannister in Game of Thrones) er niet was leek de bezoekers niet echt te deren. Het was nog best druk op Dutch Comic Con en toch verliep alles soepel en op rolletjes.

<h2>Even een potje old skool gamen</h2>
Hoe gaaf is het om ouderwets te gamen op werkende arcadekasten?! Voor een euro per spel kon je flink wat games spelen in de arcade gedeelte van Dutch Comic Con Winter. Uiteraard moest ik ook even samen met mijn vriend wat monsters neerknallen. Een paar meiden lieten zien hoe goed ze konden dansen en weer anderen kropen achter het stuur om de beste scores te verslaan. Hoewel het druk was hoefde je nergens echt lang te wachten om een game te spelen. Ook bij de Nintendo Booth was er een goede doorloop en kon je heel wat games spelen. Naast zelf games spelen waren er verschillende toernooien en het is leuk om te zien dat het steeds populaireder wordt. Twee jaar geleden zaten er vaak maar een handjevol mensen naar de toernooien op events te kijken. Tegenwoordig zitten de stoelen voor de schermen vaak vol en kijkt iedereen enthousiast mee.

<h2>Dutch Comic Con 2018</h2>
Met een voor mij succesvolle Dutch Comic Con Winter 2017 kijk ik nu al uit naar de volgende Dutch Comic Con. Deze is op 31 maart en 1 april in de jaarbeurshallen van Utrecht. Deze editie heet Heroes Dutch Comic Con, zullen ze voor deze editie voornamelijk superhelden naar Nederland gaan halen? Op de site staat dat de early bird tickets snel in de verkoop zullen gaan. Uiteraard houden wij je op de hoogte en zijn ook wij er dan weer bij om foto’s te maken en verslag te maken. Bedankt Dutch Comic Con Winter voor een geweldige middag en tot de volgende keer! Hieronder nog de rest van de foto’s die wij tijdens het event hebben gemaakt bedankt iedereen die voor ons op de foto wilde!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.