Marooners is een partygame gemaakt door de Nederlandse game studio M2H en vrienden en is beschikbaar voor Windows, Mac OS X en Linux. Je kunt het met vrienden spelen of online tegen vreemden. Het is een combinatie van behendigheid, snelheid en soms wie het slimste is.

Je kunt Marooners spelen met 2 tot 6 personen en het spel heeft een hele vrolijke uitstraling. Je kiest een karakter om mee te spelen en dit is meer voor uiterlijk het maakt in het spel zelf niet uit wat je gekozen hebt. Je kunt ook meer karakters vrij spelen met gekke wapens. Het spel zelf is een combinatie van mini games en je kunt verschillende modes kiezen die bepalen hoe die minigames gekozen worden en welke je speelt. Ik heb het op de PC gespeeld en de besturing is heel erg simpel. Je gebruikt pijltjes om mee te lopen en CTRL om mee te slaan en springen op spatie. Dat is het.

Je hebt de Party mode en de Arena mode en deze kun je dan in chaos modus spelen of lineair. De party mode zijn spelletjes dat je allemaal op een ijsschots zit waar stukjes van af vallen, op een draaiende schijf met vuurballen, of dat je moet rennen en er komen grote rotsen achter je aan. In al deze gevallen moet je zorgen dat je niet valt, niet geraakt wordt en niet geplet wordt. Daarnaast heb je spellen dat je een weg moet banen door rotsen kapot te maken en nog veel meer van zulke spelletjes. Als je dood bent moet je wachten tot de minigame afgelopen is, maar je kan wel als een soort geest nog meespelen zodat je, je niet verveeld. Je begint een game en krijgt dan meerdere minigames, maar je kan niet kiezen welke. Na een aantal minigames heb je een winnaar.

Arena mode moet je tegen elkaar knokken. Je staat op een kleine ruimte en moet elkaar of eraf slaan of het vuur in slaan. Hier is verder geen ander spelelement of iets wat je moet bereiken, het gaat puur en alleen om elkaar eraf te slaan en als laatste over te blijven.

Lineair begin je een spelletje en ga je pas naar volgende als er een winnaar is. Bij chaos switch je constant midden in het spelletje om verder te gaan waar je was in een andere. Ik zelf vind lineair leuker, omdat je dan ook echt steeds iets af maakt in plaats van de hak op de tak erdoorheen gaan.

Amber haar oordeel:
Marooners is een leuke partygame. Er zitten erg veel minigames in en het is leuk om online te doen, maar zeker ook heel erg leuk tegen vrienden en met je kinderen. Het is een spel wat je lekker tussendoor kan doen, want een game duurt hooguit 10 minuten. Even iets anders of als je snelle pauze houdt.

+ Leuk multiplayer spel
+ Goed om tussendoor even te spelen
+ Simpele besturing waardoor het toegankelijk is voor alle leeftijden
– Soms zo chaotisch dat je geen idee hebt wat je aan het doen bent
– Niet een spel wat je uren achter elkaar kunt doen

Bewaren

About Amber

Historicus, lezer en fanatiek gamer!

View all posts by Amber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.