Destiny 2, ja.. hij is al een poosje uit! Ik weet het, sinds ik naar de launch party ben geweest met mijn collega’s van Female-Gamers ben ik aardig wat bezig geweest met Destiny 2. Ik zou ook de review van het spel doen. Dat doe ik ook wel, alleen.. laat..

Even terug te komen op het launch party, deze was echt super gezellig en wat was ik in me sas dat we de goodie bag kregen met de game, een t-shirt, keycord en usb stickie. De terugweg was even wat minder chill, ik had de trein wel gehaald maar ik had daarna de bus gemist en kon ik zo een 10 km naar huis lopen in de zeikende regen. Had je niet iemand kunnen bellen? Nee, mijn accu was leeg van de filmpjes en foto’s die ik tijdens het party had gemaakt. Handig hé? Oh well, het lopen op zich was niet zo erg maar ik was zo bang dat mijn game code zou doorlopen door de regen, wat (natuurlijk) ook gebeurd was. Nadat ik thuis was gekomen als een doorweekte zeemlap en de code op de kachel had gelegd, in poging nog iets er van te redden ging ik naar bed.


De volgende dag ben ik eerste tijd bezig geweest met mijn code te ontcijferen. Dit ging niet zonder een paar keer lelijke woordjes te zeggen maar gelukkig ik heb hem! En nu koester ik hem zelfs. Na dit samen te hebben meegemaakt heb ik nu al een band opgebouwd met Destiny 2. Niet alleen door mijn avontuurlijke nacht maar ook om het spel. In plaatst van een lang ingewikkelde conclusie te geven kan ik heel simpel zeggen; I love it! Zo makkelijk kom ik er natuurlijk niet van af, dat snap ik zelf ook wel.

Ik moet zeggen dit is wel toe nu toe echt de review waar ik het meeste moeite mee heb, er is namelijk zo veel over te vertellen en ik wil nou niet een boek erover schrijven. Wat ik wel kan vertellen is mijn persoonlijke ervaringen en wat mij aantrekt in het spel. Ik heb nog veel te leren lieve mensen! Vooral met een grote naam als Destiny 2 moet daar natuurlijk wel aandacht aan geschonken worden. Ik heb de eerste Destiny ook gespeeld, alleen qua verhaallijn heb ik geen idee meer. Ik zat voornamelijk te klooien en PvE te spelen.

In Destiny 2 wordt The Last City plots bruut aangevallen en vernietigd door de vuilaard; Ghaul. De schavuit Ghaul is de leider van The Red Legion, een foute groep Cabals. Deze schurk wil de krachten hebben van The Traveler, een mysterieuze buitenaardse bol die de mensheid tegen duistere krachten beschermd. The Traveler is de bron van The Light, een force energie die sommige een bijzondere kracht en onsterfelijkheid gaf. Ghaul, de schurk, heeft The Traveler geketend en de Guardians verliezen hun krachten en de mensheid staat zelfs op punt om uit te sterven. Maar dan kom jij in het spel als hoofdrolspeler die een deeltje terug vind van The Light, laat de strijd beginnen!

Je begint eerst met een personage te creëren in een van de drie classes:
Titan: Disciplined and proud, Titans are capable of both aggressive assaults and stalwart defenses.
Hunter: Agile and daring, Hunters are quick on their feet and quicker on the draw.
Warlock: Warlocks weaponize the mysteries of the universe to sustain themselves and devastate their foes.


Net als met het eerste deel heb ik met Destiny 2 voornamelijk PvE gespeeld. Persoonlijk kan ik urenlang mezelf verliezen en vermaken in het spel. Ik vind het spel zeer meeslepend, al is het verhaal niet spectaculair, het blijft mij wel boeien. Daarbij vind ik de locaties en graphics echt heel welgevormd, fraai en voor grootste deel wel afwisselend genoeg. Er zijn verschillende rassen, zoals natuurlijk de fikse forse Cabals, de duistere bezeten Taken en de horrorachtige Hive. (Vooral die laatste schrok ik in begin wel van) De Hive is een onmogelijk oude ras geboren uit een pact met de Worm gods.

Het neerknallen van de vijanden voelt heerlijk vloeiend en sterk! Wat ook niet veel gebeurd bij mij is dat ik nu graag luister, qua soundtrack, het past perfect bij het spel en ik heb nog geen moment gehad dat ik de radio erbij wou aanzetten. Wat ik vaak doe aangezien ik me redelijk snel aan de geluiden kan irriteren in games. Ik vergeet helemaal te vertellen welke klasse ik heb gekozen! Het liefst speel ik met de Hunter, lekker snel! Al ik heb wel een voor allemaal een een personage aangemaakt en speel het minste graag met de Titan. Warlock heeft een sterke Vortex granaat naar mijn mening en speelt ook fijn maar ik kan me vinger niet precies op leggen maar de Titan is niets voor mij. Ik snap het wel, de Titan kan het meeste damage opvangen en is erg goed in PvE. Iedereen zo zijn smaak toch?

Ik ga in ieder geval dolletjes verder met m’n Hunter. Vaak alleen, ik doe graag mee met public events die regelmatig komen maar ik heb geen clan/team. Wat ik denk dat met dit het spel wel veel leuker en gezelliger maakt, vooral met de mogelijkheden die Destiny 2 bied.

Ik kijk er verder erg naar vooruit wat Bungie aan events en uitbreidingen gaat bieden. Sowieso is dit een voortreffelijk spel die zeker weten beter is dan zijn voorganger. Niet boos worden, dat was ook een fantastisch spel maar ze hebben heel wat verbeterd in deel 2. Geef toe!

 

Bewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.