Een nieuw visje in onze Female-Gamers vijvertje is Wendy! Een lekkere enthousiaste jongedame die van een beetje games echt niet vies is. Maar wat ze verder allemaal uit spookt en doet met haar vrije tijd (alsof je die nog hebt naast het gamen), dat lees je natuurlijk hieronder. Maak kennis met Wendy!

Wie ben je?
Hé iedereen! Ik ben Wendy, 26 jaar en woon in Hendrik-Ido-Ambacht, Zuid-Holland.

Ga je naar school of werk je?
Ruim twee jaar geleden ben ik afgestuurd van de HBO-opleiding Small Business & Retail Management in de duinstad van Nederland, Den Haag. Momenteel ben ik werkzaam als Allocator bij een modebedrijf.

Ben je verliefd, verloofd en/of getrouwd?
Ik heb een vriend waar ik sinds 2007 al samen mee ben, die net zoveel passie heeft voor gamen als ik. Misschien zelfs meer dan ik, haha.

Gebruik je een nickname tijdens het gamen? 
Mijn veelgebruikte nickname is Wendela en vaak met de cijfer 9 erachter omdat alleen de naam regelmatig bezet is. Mijn nickname is ontstaan in de brugklas. Een klasgenoot noemde mij Wendela in plaats van Wendy. Eerder als bijnaam dan een roepnaam, maar ik had nog nooit van deze naam gehoord. Ik vond het wel leuk klinken en dus besloot ik deze naam als nickname te gebruiken in games.

Hoe ben je in aanraking gekomen met gamen?
Mijn broer had een GameBoy. Zo’n grote, grijze blok die amper in een kindhand paste. Daarnaast had hij ook een Nintendo Entertainment System (NES), de eerste Nintendo-console waar wij Super Mario Bros. 2 en 3 op speelden. Sindsdien is mijn liefde voor games gaan groeien.

Wat was de eerste game die je speelde? Op welke console?
Zoals ik hiervoor al vertelde, hadden we een GameBoy thuis. Op deze handconsole speelde ik mijn eerste game: Tetris. We speelden thuis om de beurt deze game wanneer we behoefte hadden om te gamen. Daarna kocht ik de GameBoy Pocket met Pokémon Red. In dat spel stopte ik heel wat vrije uren in.

Wat is je favoriete console tot nu toe?
Ik ben echt een Nintendo-fan, hoewel ik ook games speel op de andere consoles zoals de PC. Maar mijn favoriete console is toch wel de Nintendo 3DS. Lekker compact en overal mee te nemen.

Welke game was je favoriet en heb je grijs gespeeld, of haal je zo nu en dan nog eens uit de kast?
Hm, mijn favoriete game is toch wel Pokémon Gold/Silver/Crystal. Daar heb ik ook zoveel uren in gestopt. Bij heel veel Pokémon-games, hoor. Maar Pokémon Gold/Silver/Crystal heeft een speciaal plekje in mijn hart en was ontzettend blij dat ze een aantal jaar geleden een remake hadden gemaakt voor de DS en straks verkrijgbaar is op de Nintendo eShop.

Wat staat er op jouw games wishlist?
Games die nu op mijn wishlist staan zijn Pokémon Gold en Silver via de Nintendo eShop, Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon, Super Mario Odyssey en Planet Coaster voor op de PC. Maar voor de laatste game wacht ik nog even tot ‘ie wat is afgeprijsd in de Steam-sale.

Als er een nieuwe game uit komt, neem je dan een dag vrij?
Vroeger deed ik dat wel, maar sinds ik werk doe ik dat niet meer. Maar als het eenmaal weekend is, dan ga ik ook echt voor zitten en genieten van mijn nieuwe game.

Verzamel je iets dat met gaming te maken heeft? 
JA! Ik heb een zwak voor special of limited editions. Als ik een game wil kopen en er is een special edition verkrijgbaar, dan koop ik die eerder. Tevens koop ik o.a. Legend of Zelda, Super Mario en Pokémon-merchandise: statues, knuffels enzovoorts. Zo wil ik heel graag de Legend of Zelda-statue hebben waar Link op zijn Loftwing zit van de game Skyward Sword.

Singleplayer of Multiplayer?
Voornamelijk singleplayer. Alleen games als Mario Kart en Splatoon speel ik multiplayer.

Speel je in een team, clan of guild?
Nee.

Heb je vrienden leren kennen via het gamen?
Ja, vroeger veel via online games en op forums.

Stream je jouw games via Twitch?
Dat niet. Maar ik maakte een aantal jaar geleden video’s en zette toen op YouTube. Misschien ga ik ooit in de toekomst games streamen, want stiekem denk ik daar nog wel eens aan.

Wat uploadde je toen?
Sinds dat ik mijn vriend heb leren kennen, heb ik geleerd om Pokémon te EV trainen. EV trainen is eigenlijk de stats van een Pokémon sterker maken door diverse methodes. Deze getrainde Pokémon gebruikte ik toen in online gevechten. Deze gevechten nam ik op en zette op mijn YouTube-kanaal.

Ga je naar game-gerelateerde evenementen?
Op zijn tijd ga ik naar game-gerelateerde evenementen toe. Zo ben ik vijf jaar geleden voor het eerst naar Gamescom geweest, Firstlook en nog laatst was ik aanwezig bij de preview van de Nintendo Switch in Amsterdam.

Zo ja, Welke ga je graag heen?
Ik zou heel graag weer naar Gamescom willen gaan, maar niet voor 1 dag maar meer dagen. Een dag is wel erg kort. En naar Comic Con een keer. En als het mogelijk is naar Nintendo-evenementen.

Apple of Android?
Android, for sure.

Favoriete App(s)?
Whatsapp, Instagram, Miitomo en momenteel de Heel Holland Bakt-app.

Volg mij via de onderstaande media:
Facebook: Wendy de Lijster
Youtube: Wendela9
Instagram: Wendy de Lijster

Bewaren

LadyPatries

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.