Mijn top 5 favoriete games ooit. Ooit is wel een hele lang tijd. Ik heb in deze tijd al veel games gespeeld. De een met heel veel plezier en de ander hield ik geen 30 minuten vol. Maar ja, een top 5 bedenken is nog wel best lastig, maar ik heb een poging gewaagd. Wel met veel moeite, want een aantal favoriete games zijn toch niet in dit lijstje terecht gekomen.

Als ik aan jou deze vraag stel, kan jij hierop antwoord geven? Ik? Misschien. Ik ga al snel over de vijf stuks heen, dus ik heb mijn lijstje ietsjes wat moeten aanpassen. Voordat ik mijn top 5 onthul, vertel ik een aantal namen die mijn lijstje niet hebben gehaald:

  • Crash Team Racing (PS1)
  • De Sims (alle series) (PC)
  • Mario Kart 8 (Wii U)
  • Pokémon Stadium (N64)
  • Rollercoaster Tycoon 2 (PC)

Goed laat ik maar gauw beginnen. Ik begin eerst met op de vijfde plaats oplopend naar nummer één.

5. Mario Party 2 en 3 (N64)
Ik ben gek op Mario Party-games, vooral de eerste 7 delen. Daarna werd de gameplay drastisch veranderd. Dat vind ik ontzettend jammer. Ik vond het leuk en gezellig dat je Mario-personages op een groot speelbord kon spelen en dat er na iedere ronde werd afgesloten met een mini-game. Onverwachte evenementen, Bowser die het feest kwam verstoren of dat je bijna bij de Star was en door iemand anders ingenomen wordt. Geen één ronde was hetzelfde. Heerlijk. Good old times. Maar van de eerste zeven delen vond ik deel 2 en 3 het beste. Ik spendeerde daar de meeste tijd in, omdat de speelborden divers waren en de muziek was heel goed. 

Mario Party 2 gameplay: Western Land

4. Super Mario Sunshine (Nintendo GameCube)
Als de zomer langzaam nadert, dan heb ik zin om deze game weer te gaan spelen. Ieder jaar weer. Een vakantiegevoel. Hoewel Mario’s vakantie niet goed begint en erachter moet zien te komen wie hem beschuldigd voor graffiti spuiten en stelen van Shine Sprites. In dit spel heb je zoveel bewegingsvrijheid en gebieden waar Mario naar toe kan. De levels zijn behoorlijk gevarieerd en, bovenal, je bent niet verplicht om de gebieden en levels in volgorde te doen. Stiekem hoop ik dat er óóit een tweede deel ervan uitkomt. Tot die tijd speel ik met alle liefde dit spel ieder jaar weer. 

3. Legend of Zelda: Skyward Sword (Wii)
Ik heb altijd een zwak gehad voor Legend of Zelda-games. Prachtige verhaallijn, ruime bewegingsruimte en de inspirerende muziek. Ik zat alleen heel erg te twijfelen welke van de Legend of Zelda-spellen in mijn top 5-lijstje terecht kwam. Maar mijn keuze is gevallen op Skyward Sword. De schilderachtige stijl maakte de omgeving sprookjesachtig, zwaardgevechten zijn intenser door de Wii-remote en de gebieden zijn prachtig om naar toe te gaan. En dit is ook een van de eerste LoZ-game die ik op hard-mode heb uitgespeeld.

2. Sonic Adventure 2: Battle (Nintendo GameCube)
Dit was mijn tweede spel die ik kocht voor de GameCube en dat alweer 15 jaar geleden. De muziek en variatie in de levels blijven fascinerend. En de verhaallijnen waaruit je kon kiezen: hero of dark, die uiteindelijk tot één samensmolten. De boss battles waren echt intens. Mijn hart begon sneller te kloppen wanneer het begon en door de muziek maakte dit alleen maar erger. Gezonde spanning noemen ze dat ook wel eens. Maar ook de snelheid hoe Sonic of Shadow door de levels heen gingen, gaf je echt een kick.

Sonic Adventure 2: Battle – Alle boss battles

1. Pokémon Gold/Silver/Crystal (Game Boy)
Ik kan ook haast niet wachten dat deze game beschikbaar is in de Nintendo eShop. Pokémon vangen, trainen en de gym leaders verslaan om tot uiteindelijk Pokémon Master te worden van Johto. Een leuke toevoeging was dat je nadat jouw personage de Elite Four had verslagen een ticket krijgt om naar Kanto te gaan, het gebied van Pokémon Red, Blue en Yellow. Het klinkt misschien weer eentonig maar opnieuw vind ik de muziek en de gameplay heerlijk. Een heerlijk strategische RPG-spel voor de koude en korte dagen straks.

 

 

Bewaren

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.