Sinds ik South Park: The Stick Of Truth had uitgespeeld moest ik helaas wachten tot er een nieuwe South Park game uit zou komen. Het was destijds al welbekend dat er een nieuwe game zou komen, helaas moest ik dus nog even wachten. Op de eerste dag van september was het zover ik mocht de preview spelen!

Pas op er zijn spoilers!
Het was al bekend dat de nieuwe South Park game een superhelden game zou worden. Waarom een superhelden thema? The Coon is erachter gekomen dat er veel katten verdwijnen in South Park en dat er beloningen worden uitgeloofd voor het vinden van deze poezenbeesten. Als echte kat liefhebber wil The Coon de katten opsporen en naar de baasjes terugbrengen en die beloningen die erbij horen zijn mooi meegenomen. Wanneer je de game begint kun je jouw karakter (The New Kid) vorm geven. Dit keer kun je ook je karakter eruit laten zien als een meisje, weet wel dat je hoewel je er als een meisje uit kan zien je een jongen bent in de game, zo wordt je ook aangesproken.

Wanneer je buiten komt heb je een vecht tutorial, het gevechtssysteem is anders dan in de vorige game. Het doorlopen van de tutorial voelt natuurlijk aan, het is niet vervelend of langdradig. Er zijn een aantal nieuwe dingen in de game, er zijn nieuwe vijanden die oude bekenden zijn uit de serie. Ook is er een uitbreiding van de map en kan je in nieuwe huizen en winkels komen.

De game gaat met de tijd en de serie mee, zo is het het mij nog niet gelukt om Canada in te komen tijdens het spelen omdat er een muur om Canada heen is gebouwd. Het game menu is een mobile telefoon, je moet je mobieltje en bijhorende app’s gebruiken tijdens het spel. Zo gebruik je Coonstagram om selfies mee te maken en nieuwe volgers te krijgen.

Ik wil niet te veel spoilen over de game maar wat ik zeker nog kwijt wil is, “Is het de game waarop ik gehoopt had”, ja zeker. Het verhaal gaat verder en voelt net zo aan als The Stick Of Truth. Het is een hilarische game die je als South Park fan echt gespeeld moet hebben. Ik raad de game zeker aan!

South Park The Fractured But Whole is verkrijgbaar van 17 oktober voor de PC, PlayStation 4 en de Xbox One. Mijn game ligt in elk geval klaar op 17 oktober, je kunt de game nog pre-orderen via de Ubisoft Store. 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.