Follow:
Cosplay, Evenementen, Lifestyle

Event Report: Comic Con Amsterdam 2017

Comic Con Amsterdam (CCA) begint niet pas op de locatie zelf. Op het station van Lelystad Centrum was het om 9:00 ‘s morgens al een verzamelplaats voor vrienden die naar het evenement toe zouden gaan. Het was een voorproefje op Comic Con Amsterdam, je kon al genieten van jonge mensen in hun Cosplay of Geek gerelateerde kleding.

Na de treinrit was het nog een paar minuten lopen naar de RAI en gelukkig was het prachtig weer.Na mij te hebben aangemeld bij de perstafel kon ik naar boven. Op het tijdstip dat ik er was (10:30) was het nog rustig. Ik deed een ronde langs alle boots & stands en heb ik alvast een paar CCA gasten gespot namelijk: Billy Boyd, Kim Coats, John Rhys Davies en later op de dag nog Pamela Anderson.


Natuurlijk was er ook een gamers hoek, er waren allerlei soorten games te spelen, ze waren op platform ingedeeld;
* Virtual Reality Zone
* Minecraft
* LAN Gaming
* Rythm Games
* Next Gen Gaming
* Retro Gaming Zone

Natuurlijk ben ik in de Retro Gaming Zone met de Nintendo en Sega aan de slag gegaan. Ik heb Super Mario Bros gespeeld en Sonic the Hedgehog. Ik ben een Retro Games fan omdat dit de eerste games en consoles waren waarop ik speelde toen ik jong was.
 Wat mij opviel was dat er veel merchandise was, echt heel veel merchandise. De stands waren er in soorten en maten, van kleding, tassen en accessoires tot snacks en drinken. Ik had zelf een lunch gemaakt en snacks meegenomen om niet in de verleiding te komen om buitenlandse snacks en te slaan of eten te kopen.

Ik verzamel Funko POP’s, op dit moment probeer ik mijn Sailor moon- en Fairy Tail POP verzameling compleet te maken. Helaas heb ik tijdens deze trip mijn verzameling nog niet kunnen uitbreiden.

Op Facebook en Pinterest volg ik Pusheen, ik had niet verwacht dat er Pusheen merchandise zou zijn. Waar ik als kind van the 90’s nog steeds gek op ben is Pokémon en natuurlijk kon je van alles kopen van Pokémon en sterker nog, er waren ook redelijk was Cosplayers in de huid gedoken van Pokémon en de Pokémon karakters. Er waren ook veel stands met Comics, ik ben zelf meer van de manga, dus daar heb ik wel tussen gesnuffeld. Helaas ben ik zonder merchandise thuis gekomen, ik zet mijn jacht voort op Dutch Comic Con!


Wat ik leuk vond om te zien was dat CCA echt voor jong en oud is. Er waren mensen van alle leeftijden en dit is niet alleen een evenement voor mannen, er zijn genoeg dames te vinden en ook in Cosplay en vooral Harley Quinn was alom vertegenwoordigd.

  

Zaterdag 2 september 2017 was de eerste dag van de tweede editie van CCA. Het was een zeer geslaagde dag, goede sfeer, toffe mensen en een goede opzet. Ik kijk uit naar de derde editie van CCA! En ik zal er ook zeker weer bij zijn!

Ben jij ook geweest? Wat vond jij het leukste? Heb je nog iets cools gespot? Of eindelijk met jouw favoriete celebrity een fotomomentje gehad?

Bewaren

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.