Dit begint al goed… ik zit al 15 minuten naar mijn scherm te staren, proberen te bedenken hoe ik het beste met mijn love for the PlayStation ga beginnen. Misschien even los komen.. Een writers block lijkt me stug, er gaan eigenlijk altijd wel genoeg gedachten door mijn nerdy girly koppie. Van films, games, tekenfilms tot allerlei soorten dieren (UNICORNS), aan fantasie ontbreekt het me niet.

Dat is wat ik al heb van jongs af aan en kennelijk heet dat tegenwoordig ADHD. Maar goed ik ga hier niet op een bankje liggen en over mijn kindertijd praten. Ik ga het hebben over; waarom ik een liefde heb voor de PlayStation! Om daar verder op in te gaan, gaan we ook even terug in de tijd waar het begon voor de PlayStation. Maak je niet druk dit word niet zoals op school geschiedenis les krijgen en anders ach, ik kan niet beschoten worden ‘spuugpropjes’ elastiekjes enz. Wie weet word je straks wel wakker van een heerlijk tukje. Graag gedaan alvast.

PlayStation & Nintendo
Ik ga beginnen met een leuk weetje, er is een Nintendo – PlayStation systeem. Er is zelfs een prototype gemaakt die echt zeer zeldzaam is. Ja Nintendo en Sony hadden in 1988 een gezamenlijk project, deze werd echter verbroken door Nintendo doordat ze besloten in zee te gaan met Philips. Ook deze deal ging niet door, omdat de bedrijven niet tot een overeenkomst wisten te komen over hoe de loot zou worden verdeeld tussen Nintendo en Philips. De console van Nintendo – PlayStation zou een nieuwe uitbreiding worden voor de Super Nintendo Entertainment System oftewel de SNES, de console zou samen met de cartridges van Nintendo ook cd’s kunnen afspelen. Er zou ook een losse Console komen die alleen cd’s zou gaan afspelen, de zogenaamde “Play Station”. Vanwege onderling gemopper en gezeur over licenties is deze console nooit verschenen. Vanaf dat moment ging Sony onafhankelijk met de ontwikkeling verder, waaruit de huidige PlayStation consoles zijn gekomen en wat ben ik daar blij mee!

De eerste PlayStation kwam uit op 3 december 1994 in Japan. En aangezien ik wel dit soort feitjes weet, probeer ik mij te bedenken wanneer wij nou voor het eerst de PlayStation in huis kregen. Wat ik nog weet is dat mijn vader en moeder mijn broer en mij voor een keuze stelde: Op vakantie of een PlayStation? Unaniem stemden wij beiden voor de PlayStation. Maar de allereerste keer dat ik werd geconfronteerd met de PlayStation was in het ziekenhuis. Mijn grote broer moest er heen voor wat technische storingen in zijn puberlijf… Enige wat ik me kan herinneren is dat die grootte beeldbuis televisie naar binnen werd gerold door de zuster en dat we, lees ik, mocht spelen. Ik denk dat het ook wel bewust is gedaan om mij stil te laten zitten tijdens de bezoek uren, anders ging ik wel dwalen door de gangen of naar de lift alle knopjes indrukken.

Yes, PlayStation 2 in huis!
Wat waren mijn broer en ik blij toen we een PlayStation in huis kregen. Er was alleen soms één probleem, we deelden de PlayStation met zijn drieën, en iedereen had zijn ‘eigen’ games. Soms deelden we ook een game, maar pas goed op dat je niet iemand zijn saved game verwijderde of verving door een andere, dan was er gegarandeerd herrie in huis. Ik kan me heugen dat we op een gegeven moment ieder een eigen memory card hadden. Wat ik erg leuk vond was dat we met zijn allen vaak in de huiskamer aan het gamen waren en op zich nog niet eens veel ruzie kregen als iemand niet mocht spelen. We keken dan gewoon met de andere mee. In sommige spellen zelfs elkaar tips geven en de gouden oude cheats samen uitproberen.

De PlayStation zorgt bij mij altijd voor een glimlach als ik er weer één zie. In Juli 2000 gelijktijdig met zijn opvolger de PlayStation 2, kwam ook de PSone uit. Dit was een vernieuwde mini PlayStation 1. Er waren twee belangrijke wijzigingen van de originele Playstation. Nummer 1; Cosmetische veranderingen, ik moest gelijk denken aan Austin Powers. Ken je de schurk Dr. Evil nog? Die een kloon van zichzelf ging maken, echter er was iets misgegaan tijdens het klonen en er kwam een kleine versie van slechts één meter binnen lopen, Mini-Me. Aparte vergelijking maar denk dat die wel werkt toch? Door naar wijziging nummer 2; Grafische gebruikersomgeving, een variant van het hoofdmenu dat eerder gebruikt werd op de PAL spelcomputers. Deze hebben wij toentertijd niet gekocht, ik heb deze zelf rond mijn 20ste gekocht.

PlayStation is Slim!
We gingen voor de PlayStation 2 die niet veel later uitkwam. Wist je dat de PlayStation 2 nog gerangschikt staat als de beste spelcomputer ALLERTIJDEN sinds 2015? Meer dan 155 miljoen PlayStations zijn er over de balie gegaan. Kan je, je voorstellen op hoeveel zolders, kelders nu een PlayStation 2 ligt te verstoffen? Aardig wat gok ik. In 2004 kwam de Playstation 2 ook met een Mini-Me 2, het Slimline model. Kleiner, stiller, lichtere voeding, ja het is niet voor niets SLIMLINE *knipoog* en ingebouwd Ethernet port (kabel waar internet in zit). Ik denk dat ik zelf de PlayStation 2 meer gebruikte om films mee te kijken, aangezien ik ook een andere dure hobby had wat misschien wel herkenbaar is hier, kleding.

 

Als ik nu moet kiezen, liever een game dan een nieuw shirtje. ik heb er namelijk zat van en van games kun je nooit genoeg hebben. (Zegt ze terwijl ik laatst 2 hele gave shirts heb gekocht, één met een PlayStation controller en een Back To The Future shirt. Was ook een koopje 2 voor 10 euries en dat kon de chick in mij niet voorbij laten gaan zoals je begrijpt.)

Deel jij ook jouw momenten ook over jouw favoriete eerste PlayStation 1 & 2 ervaringen! Ik ben altijd benieuwd om hier comments te zien hoe jullie dit hebben beleefd. Talk soon my friends!

Volgende week Part 2, waar ik verder ga vanaf de PlayStation 3 en natuurlijk numero 4!

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

2 Comments on “My love for the PlayStation – PS1 & PS 2”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.