Follow:
Artikelen, Evenementen, Nieuws

Indigo 2017 – Jackie’s top 5 games!

Zoals ik beloofd heb in mijn: Event Report: Indigo 2017 – Jackie in de gevangenis zou ik mijn favoriete games met jullie delen. Bij deze mijn TOP 5 Indigo 2017 games van de Indigo 2017 die eigenlijk ook allemaal nog eens Virtual Reality (VR)titels zijn!!

5. Enjoy the Little Thins (VR)
Ik begin met Enjoy the little things op nummer 5. Ondanks dat de tracking niet lekker liep en dus soort van glitches had gedurende spel was ik wel erg vermaakt door te zoeken en de puzzel op te lossen zodat ik uit de vieze creepy kamer kon ontsnappen. Natuurlijk had ik ook momenten dat ik gewoon even zat te klooien in het spel zoals met pannen rond gooien en alle flessen kapot gooien. Dat laatste hielp me wel om een sleutel te vinden! De kamer had wel echt een horror gevoel maar niet zo erg dat ik er bang van werd. Maar dat zegt iemand die van horror houd. Werd wel even nerveus op een moment dat je door de muur gaat kijken in een andere kamer.

Waar gaat deze game over: in Enjoy the little Things (virtual reality game) ben je een tiener die per ongeluk struikelt in een kelder van een oud huis. Het spel is in een first-person perspectief. Probeer niet te flippen of te stressen terwijl je probeert te ontsnappen uit het huis. Door middel van de interactie met de objecten, puzzels, uitdagingen en keuzes ontvouwt zich een verschrikkelijk verhaal. Door rustig te blijven kan je de puzzels en de uitdagingen oplossen van het spel, maar faal je om kalm te blijven of fouten te maken kunnen ernstige gevolgen hebben.

4. Steeeve (VR)
Op nummer 4 heb ik Steeeve staan. Ik vind dit spel erg leuk omdat je met z’n tweeën moet spelen. Het lijkt mij een leuk spel om met je vrienden te doen, vooral omdat 1 het prooi is en de andere de jager. Ik heb beide gedaan en moet wel voorkeur geven aan de jager. Steeds dat stapje dichterbij zonder dat de andere doorheb waar je bent, en dan bij je eigen denken hihi heb je bijna vriend! Maar het kan ook zo wezen dat je prooi ondertussen zijn wapen heeft en dat jij de pineut kan wezen. Als prooi hield ik het niet zo lang vol en werd ik snel gegrepen door Steve. Die op je af duikt als hij je te pakken heeft. Het verbaasde me dat ik niet zo schrok, had meer de pest er over in. Maar het grappige Mexicaanse dans deuntje als game over geluid deed me al wel weer snel lachen.

Waar gaat deze game over: Steeve is een 2 speler psychologisch horror kamer Virtual reality game. Een speler, het prooi, draagt een HTC VIVE Virtual reality headset en houd 1 controller vast die dient als je licht bron. Deze speler moet zo lang mogelijk in de kamer blijven en doorzoeken voor objecten die hem/haar kan redden. De andere speler speelt de rol van Steve, de jager, die de tweede controller vast heeft en het prooi moet vangen. Het concept van Steeeve werd in 48 uur bedacht en als prototype gemaakt tijdens de Global Game Jam 2017.

 

3. The Red Stare (VR)
Halverwege mijn lijstje aangekomen, op nummer 3 The Red Stare, toen ik de eerste beelden zag had ik mijn twijfels of dit wat voor mij zou zijn. Ik moet toegeven dat denk of strategie games mij niet echt liggen. Ik ben veel te snel afgeleid en dan is mijn interesse snel weg. Maar ik mag niet oordelen voor ik het probeer, toch? Met The Red Stare heb ik de demo compleet afgerond en daarbij nog van alles uitgehaald. Zoals wat? Nou je kan via de telefoon een pizza peperoni bestellen. Spullen van je appartement naar beneden gooien, foto’s in de fik steken en zelfs even een peukie roken! Al zou je dat laatste nooit echt moeten doen kinders! Ik vond het ook wel wat hebben dat deze game zich in de jaren 1950 afspeelt. De ouderwetse apparatuur in het appartement zoals de radio en draaitelefoon hadden echt charme. En daarbij met het bestellen van de pizza waardeer ik mijn gsm zo veel meer. Wat een geprut zeg! Verder de 1950’s look buiten en in kleding, ja het is in mijn ogen heel mooi in elkaar gezet.

Waar gaat de game over: Van de makers van Heist Night en Defend Your Friend, The Red Stare is een kamer, virtual reality game over spioneren op communistische spionnen uit je appartement venster. Je bent een Amerikaanse agent in de jaren 1950 op een stake-out die bewijs aan het verzamelen is over je buren. Je bent bezig uit te vogelen welke rol ze spelen en om ze uiteindelijk te identificeren welke van hen een communistische spion is. Dit doe je allemaal vanuit de grenzen in je appartement. Je ontvangt informatie door de telefoon en faxmachine, je gebruikt intel van bestanden op je bureau en maakt foto’s die je kunt faxen naar je beheerder om je vermoedens te verifiëren.

2. Arizona Sunshine (VR)
Van 3 al weer naar mijn nummer 2! Deze was moeilijk want mijn nummer 1 en 2 staan eigenlijk aardig gelijk. Dit is echt wel een spel voor mij, actie, zoeken, survival, mooie omgeving. En ja zombies knallen! Wat is daar nou niet super gaaf aan? Er zit ook wat zwarte humor in waar ik van hou. Dit spel wil ik ook echt zelf hebben! Al ben ik na INDIGO helemaal in de wolken door de VR. Ik ben verkocht! Nu alleen nog het spel en misschien ooit een Playstation VR set. (ben ik al tijdje naar opzoek) Helaas dat de HTC VIVE echt niet voor mij te betalen is.. Anyway ik ga off topic. De besturing was even wennen vooral met schieten en richten maar ik zat al snel in het spel. In het spel moet je zo veel mogelijk ammunitie verzamelen aangezien het schaars is. Je kan auto’s doorzoeken en soms vind je ook onnuttige dingen wat wel even een leuke afleiding is. Zoals in 1 auto vond ik een rubber eendje die ik vol tegen één van de zombies aangooide. De squeek van het eendje deed me lachen en de daarna mooie headshot om meneer zombie uit zijn lijden te halen voelde goed.

Waar gaat de game over: Virtual Reality en de zombie apocalyps komen samen! Arizona Sunshine is een First Person Shooter exclusief ontworpen voor de VR die je in een wereld met zombies overlopen en in Zuidwest-Amerika brengt. Wanneer je op je radio een glimp opvangt van een menselijke stem, welt je hoop op dat er andere overlevende zijn in deze post-apocalyptische Grand Canyon staat. Gewapend met schaarse wapens en ammunitie ga je het opnemen tegen hordes zombies in een wanhopige zoektocht naar menselijk contact. Hanteer wapens met echte bewegingen, met VR motion-controllers gebruik je meer dan 25 wapens met echte bewegingen. Verken een post-apocalyptische werels met volledige vrijheid en test je overlevingsvaardigheden tegen de ondoden, het was nog nooit zo intens.

 


1.
Einar (VR)
Mijn nummer 1! Toen ik bezig was met dit spel wist ik al dat ik ook met dit spel verkocht was. Vikingen, I love Vikingen! En dit spel is zo mooi qua graphics. Het is geen gemakkelijke game maar dat maakt het wel uitdagend. Normaal met hack en slash is het vaak wel button smashing. Met Einar moet je toch er beter opletten want er op af rennen en beetje meppen, dan ben je zo dood. Dus slim omgaan met de wapens die je heb en dan kom je aardig ver. En weet je wat het mooie is? Je kan gratis spelen via deze link! Nogmaals gratis! Go check out my #1 en persoonlijke winnaar van INDIGO 2017!

Waar gaat de game over: Einar is een single-player 3rd person hack and slash gebaseerd op Noorse mythologie. De speler neemt de rol van Einar, die op een missie is om de inwoners van een Noors vissersdorp te doden, die geïnfecteerd zijn door een mysterieus materiaal. Gebruik verschillende wapens zoals de Boog van Freya, Hamer van Thor of een bijl van Forseti (als ik het goed heb) om het dorp van de monsters te verlossen.

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

*