Over het algemeen ben ik de laatste persoon op aarde om te zeggen dat iets te veel tekst bevat, maar ik kwam tijdens research voor een ander artikel enorm lelijke gamehoesjes tegen die dus dat teveel aan tekst hadden, dus die wil ik graag met je delen.

Tokyo Twilight Ghost Hunters Daybreak
Tokyo Twilight Ghost Hunters is een game met een normale hoes die zelfs best mooi is, maar de vernieuwde versie ervan had dat geluk helaas niet. Die van Daybreak is zo afzichtelijk dat je hem in de gamewinkel waarschijnlijk niet eens in je handen wilde houden uit schaamte. De reden dat die niet bepaald een lust voor het oog is, is duidelijk: er is veel te veel tekst die allemaal door elkaar wordt weergegeven. Het logo van de game laat zich al niet heel gemakkelijk lezen, dus die opeenstapeling van woorden maakt dit een drukke, verwarrende hoes.  

De game verscheen in 2015 en is uiteindelijk uitgebracht op PlayStation 3, PlayStation 4 en PC. De gameplay die te veel van geluk afhing en nog wel wat extra uitleg kon gebruiken, maakte Tokyo Twilight Ghost Hunters verre van perfect, maar het deed wel iets nieuws. Het ging om romances tussen tieners, het voorspellen van de bewegingen van geesten en prachtige animatie. Dialoog wordt afgewisseld met puzzels en strategie. Op zich heel tof, maar door die hoes laat je je toch gemakkelijk verleiden verder te kijken.

Batman: Arkham City GOTY edition
Dat tekst echt niet zo’n goed idee is voor je boxart, dat bewijst de Game of the Year-editie van Batman: Arkham City. Sowieso is wit met rood en zwart/grijs een gewaagde keuze voor een hoesje, maar dat zou goed uit de verf kunnen komen zonder al die schreeuwerige teksten erop. Niet alleen is het logo in verhouding zo klein dat het even duurt voordat je je realiseert dat dit niet een nieuwe Batman-game is die 10 out of 10 heet: het staat ook op een rare plek.

Maar de grootste fout aan deze hoes is natuurlijk dat genadeloze opscheppen. Vindt Rocksteady de mening van GameInformer en G4TV belangrijker dan hoe de game heet? Dat vreemde vakje met bonus content is ook veel te klein en niet zo mooi voor de tand des tijds: “Download redeemable from Xbox Live only. Expires March 31st 2013.” En dan ook nog klein en dikgedrukt eronder “Internet Connection Required”. Too much information!

Heb jij nog voorbeelden van gamehoesjes die door een teveel aan letters simpelweg niet prettig waren om naar te kijken? Laat ze achter in de reacties!

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.