Nadat ik de review had geschreven van Yoshi’s Woolly World voor de Nintendo Wii U, verscheen er een tijdje geleden ook een versie voor de Nintendo 3DS. Omdat ik de game voor de Wii U zooo leuk vond, wilde ik deze ook wel proberen.

Het leuke is namelijk dat ik de game nu overal mee naar toe kan nemen! Dat is een mooi voordeel dat Yoshi’s Woolly World uit is gekomen voor de handheld 3DS. Dat niet alleen, er is een vriendje van Yoshi bij, Poochy!! Een hondje ook gehaakt die onze vriend komt helpen.

Het enige dat Poochy doet is de bollen wol vervangen die je normaal uit de blokken stoot. Verder is de game hetzelfde! Voor degene die interesse hebben en de game niet kennen ga ik nog even terug naar het hoe en wat van Yoshi’s Woolly World!

Kamek heeft Breiland te grazen genomen en allemaal Yoshi’s laten verdwijnen. Aan jou de taak om op zoek te gaan naar de ‘Wonder Wol’ om ze weer in elkaar te haken of te breien. Overal in de werelden die je speelt zijn verborgen plekken waar je de bolletjes wol (die je nodig hebt) en/of bloemen die je ook moet verzamelen kan vinden.


Deze plekken zijn soms lastig te vinden en moet je aan dat ene losse strikje trekken om een geheim plekje te vinden, of de stof aan de kant duwen om iets te kunnen pakken. Hoewel je nu wel Poochy hebt die voor je rondsnuffelt en soms op de raarste plaatsen hangt omdat hij iets heeft gevonden. Tip is dus wel om goed om je heen te kijken.

Niet alleen is het een uitdaging om aan het einde van je level de voorwerpen te hebben gevonden, ook lopen er vijanden rond die je het soms lastig maken. Veel van deze vijanden, zijn bekende ‘gasten’ uit de Mario games en zijn nu ook hier om jou dwars te zitten. Yoshi kan ze makkelijk op eten met zijn lange tong en kan gebruiken om ze ergens tegenaan te gooien.

Patricia’s Oordeel
Ondanks dat ik de game al voor de Wii U heb, is er behalve de toevoeging van Poochy, weinig verschil. Oh ja, dat ik de game nu overal mee naar toe kan nemen is ook wel fijn. Het blijft er fantastisch uit zien hoe alles er gehaakt uit ziet! Ik vind het zeker een toevoeging voor je game-collectie voor de 3DS.

+ Als je de game nog niet hebt voor de Wii U
+ Je dol bent op haken
+ En Yoshi
+ En Poochy!!
– Niet veel verschil met de Wii U game.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.