Mijn eerste race game was Gran Turismo voor de PlayStation 1, ik keek erg uit naar een nieuwe Gran Turismo game met andere opzet. Ik wist van tevoren niet dat ik Gran Turismo Sports ook in Virtual Reality (VR) autosimulator setting kon spelen. Ik vond het echt super vet dat ik Gran Turismo Sports in VR mocht ervaren, tijdens de Meetup van PlayStation.

Als eerste heb ik de game gewoon gespeeld zonder VR met een DualShock 4 controller. Ik was meteen gegrepen door de auto’s waar je uit kan kiezen, ze zien er zo gelikt uit. Wat ik leuk vind aan de game is dat je niet alleen het merk/model kan kiezen maar ook de kleur waarin de auto gespoten word. Ik weet niet of dat ook voor jullie dames opgaat maar de kleur kiezen vind ik altijd een leuke extra optie. Natuurlijk zijn er ook weer genoeg circuits om uit te kiezen de meest bekende voor het spel is de Tokyo Expressway.

Toen mocht ik GT Sports in VR spelen, dit was met een volledige autosimulator setting. Ik heb nog nooit auto gereden, dus daar kan ik het helaas nog niet mee vergelijken, maar het voelde wel heel realistisch aan. Ik zag niet alleen de andere auto’s voor mij op de weg, ik zag ook het dashboard met de benodigde informatie zoals de snelheid van de auto.
De VR setting voelde heel natuurlijk aan omdat je in een stoel met pedalen en een stuur aan de slag gaat, hierdoor voelt het echt aan.
Hoewel de VR autosimulator het heel realistisch maakt vind ik het in dit geval toch leuker om old school met een controller te gamen.

Wat heeft jullie voorkeur?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.