Kennen jullie hem nog? Of misschien van gehoord? Vast wel, Tamagotchi!! Het was een wereldwijde rage in de jaren 90′. Ik weet het dat is ondertussen al weer 20 jaar geleden dat deze plastic eivormige, virtuele huisdier uit kwam. Nee ik voel me niet oud hoor!

Tamagotchi

De naam Tamagotchi is samengesteld uit het Japanse word voor ei, ‘tamago’ en het Engelse woord Watch (klok). Zoals ik al zei heeft de Tamagotchi de vorm van een ei en bevat een kleine computer met een LCD schermpje. Deze werd op de markt gebracht door de Japanse speelgoedfabrikant Bandai. Ze kwamen uit in verschillende kleuren en illustraties. Onder het schermpje zitten 3 knopjes waar je je virtuele beestje mee kon verzorgen. Hier ga ik zo op verder. Tegenwoordig zijn de Tamagotchi’s verzamelobjecten geworden en moet zeggen dat het gelijk wel weer kriebelt om me verzamelwoede nog meer uit te gaan breiden met misschien nog 1 in verpakking. Wie weet ooit…

Natuurlijk had ik in die tijd ook een eigen Tamagotchi, meerdere zelfs. Ik begon ze toen ook te verzamelen. Ik had dus meer dan één, ze zelfs nog ergens liggen. Komt ze aan hoor, met ”ergens”. Daar hebben we nu niet zoveel aan hé? Maar, goed nieuws ik heb een originele eerste Tamagotchi gevonden om te showen en even wat nostalgische gevoelens omhoog te brengen. Op de foto kun je zien dat de Tamagotchi als sleutel hanger gebruikt kon worden, of desnoods aan je tas of broek. Wat je ook deed hij moest in de buurt blijven om te leven.

20170526_161509         20170526_161520

Mijn ouders vonden het wel handig om aan mijn sleutel bos te doen aangezien ik regelmatig mijn sleutels kwijt raakte. Ja, en met een Tamagotchi er aan, waar ik op gefocust was… was er hoop dat het zo goed kwam en kosten voor nieuwe sleutels kon besparen. Leuk idee en het werkte, tot de Tamagotchi verboden werd om mee naar school te nemen. Het leidde te veel kinderen af. Was ik daar één van? Ja en nee eigenlijk, ik was sowieso al snel afgeleid.

Ik was gek op de Tamagotchi maar ze hadden nooit een lange levensduur bij mij. Overdag geen probleem maar vaak werd ik s’morgens wakker met het grafje van mijn huisdiertje in beeld en kon ik weer helemaal opnieuw beginnen. Het doel was natuurlijk om je huisdiertje zo lang mogelijk te laten leven en te zien opgroeien. Het was nou niet moeilijk om voor een Tamagotchi te zorgen. Eerst kreeg je een eitje, die kwam uit en het verzorgen begon.


Bron: oneweakness

Zo kon je met de drie knopjes je Tamagotchi voeden, spelen en lichtje aan en uit zodat ze gaan slapen of moe waren. Je kon ze medisch bij staan als ze ziekjes waren en kak opruimen als ze hun behoefte hebben gedaan. Je kon ze straffen voor slecht gedrag en kijken hoe oud ze waren, gewicht in de gaten houden, hoe het met de honger was gesteld, blijheid bewonderen en discipline checken. De Tamagotchi kon naar je piepen als er wat was. Hoe oud ze werden lag er aan hoe ‘goed’ je ze verzorgde. Goh, wat zullen toen er tijd veel huisdiertjes bespaard zijn.

Na die al die jaren kwam ik er achter dat de Tamagotchi weer terug is! Natuurlijk heb ik deze direct besteld en ZODRA ik hem heb deel ik hier meer over. Wat ga ik de komende tijd met jullie delen?
* Het leven van mijn ‘nieuwe’ Tamagotchi!
* De wedstrijd met mijn beste vriend, wie houd hem langer in leven?
* Is de Tamagotchi nog net zo leuk?

Stay tuned it’s going be fun!!!

Bewaren

Bewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.