Follow:
PlayStation 4, Reviews

Review: Yooka-Laylee (PlayStation 4)

Je bent met een aantal mannen, hebt een idee, geen geld! In de hoop op wat financiële ondersteuning plaatst je jouw idee op Kickstarter, hopende dat er mensen zijn die jouw idee voor een game ook zo leuk vinden en geld doneren om het uit te laten brengen. Zo start het verhaal van Yooka-Laylee die op deze manier het daglicht mocht zien!

img_yooka-laylee
Ik vind het sowieso een mooi idee dat hele Kickstarter waarbij onbekende mensen jouw droom kunnen helpen uitkomen. Zo is er ook een mooie droom genaamd Yooka (die groene) Laylee (die andere) uitgekomen die ik voor jullie heb mogen reviewen.

Yooka-Laylee start meteen goed, leuke personages, mooie zeer gekleurde omgevingen en een leuk verhaal. Hoewel leuk? Er moet natuurlijk een slechterik zijn en die heeft alle pagina’s van de boeken gepikt! Hier zat natuurlijk een heel speciaal boek tussen en aan Yooka-Laylee en jou om al deze pagina’s terug te vinden.

img_yooka-laylee3
Deze pagina’s zijn overal verspreid en spring je in een boek, om het avontuur te gaan starten. Het is veel kijken en ontdekken in de nieuwe werelden waar je terecht komt. Je betreed een open wereld en kan alle kanten op en dat is wel erg fijn! Je krijgt een aantal doelen per level en als deze zijn voldaan krijg je een nieuw stuk erbij geplakt om verder te zoeken naar de pagina’s. Zo gaat het verhaal steeds verder en word de wereld steeds groter!

img_yooka-laylee2
Het ziet er zo mooi uit, dat ik me zo nu en dan even in een hele andere wereld waan. Tropisch, gevaarlijk en vol nieuw te ontdekken dingen. Je bent niet alleen in deze wereld maar er zijn ook vervelende wezens die je in de weg lopen. Deze zien er ook leuk uit en hun bewegingen zijn soms erg lollig. De besturing is niet altijd mijn beste vriend! Bij het springen van het ene rotsblok naar het andere rotsblok draait de camera niet altijd even goed mee waardoor het een frustrerende en haatdragende actie gaat worden. Maar verder is het prima te doen en is dit eigenlijk het enige nadeel.

Verder zijn de opdrachten erg divers en zeker uitdagend! Hoewel dochterlief het alleen al leuk vindt om rond te lopen, heeft ze ontdekt dat Yooka bij het drukken op een bepaalde knop zijn tong uit steekt. Dus loopt ze de hele tijd met de tong uit z’n mond en likt alle stenen die er maar zijn. Als dat geen achievement waard is..

img_yooka-laylee1
De heren achter Playtonic (uitgever van Yooka-Laylee) hebben jarenlange ervaring en meegewerkt aan verschillende grote titels als.. Donkey Kong Country, Banjo-Kazooie, Viva Piñata and Kameo: Elements of Power. Met al deze ervaring en creativiteit moest er wel een mooie game uit gaan komen en dat is wat mij betreft zeker gelukt!

review_cijfer_8.4Het is een leuke game om met jongere kinderen te spelen omdat het er én zo leuk en kleurrijk uit ziet en ook makkelijk te bedienen is via de controller, op een enkel momentje na dan. De game is beschikbaar voor de PC, Linux, Mac, PlayStation 4 en Xbox One.

+ kijk dan hoe het eruit ziet!!
+ Leuke interactie tussen de personages
+ Nieuwe omgeving en verhaal
– Soms de besturing

Kopen als je, graag eens een nieuwe wereld wilt ontdekken met mijn nieuwe vrienden Yooka-Laylee!

Bewaren

Bewaren

Share:
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

*