Vorige week nam ik jullie al mee in mijn verleden van de gaming wereld die mij heeft gegrepen. Vandaag ga ik verder en neem ik nog een aantal games door die nog in mijn geheugen staan geprent. Op een gegeven moment werden de games beter…

Neem nou “Mahjong”, eerst waren het enkel platte steentjes. Later werd het meer 3D met echt gestapelde blokjes. Wat heb ik me daarmee vermaakt! Door het 3D effect ging de spelervaring ook met stappen vooruit! Behalve dat het er veel beter uitzag, zag je ook veel beter welke blokjes los lagen. Dat maakte de game veel leuker om te spelen.

En zo was het met alle games. Ik herinner me ook goed bijvoorbeeld de eerste Tombraider en Prince of Persia games. Als ik er nu op terug kijk dan is dat een lachertje. Toen vonden we dat echter spectaculair en was het ook echt heel vernieuwend. Je kreeg ook de mogelijkheid om de games tussentijds op te slaan. Dat vond ik erg fijn. Dan hoefde je niet steeds helemaal overnieuw te beginnen als je af raakte. De games ontwikkelden zich langzaam steeds verder.

Op mijn 19e was mijn eerste ervaring met de Nintendo handheld. Ik was ziek en kreeg er eentje van een vriendin te leen. Wat heb ik daar een lol mee gehad. Vooral met Mario, heerlijk kleurrijk! De eerste games waren trouwens ook altijd zwart/wit. Dus die kleurtjes waren geweldig. Dat kwam de games zeker ten goede! Nu is dat toch niet meer voor te stellen, zwart witte games?!

Tot dan toe speelde ik alleen games op een computer. Ik heb het even wat dingen opgezocht over de PlayStation. Dat is namelijk nu mijn favoriete game console.
1994/1995 PlaySation kwam op de markt
2000 PlaySation 2, de opvolger van de PlaySation1 werd uitgebracht
2006/2007 PlaySation 3 kwam op de markt
2013 PlaySation 4 werd verkrijgbaar

Aan de PlaySation1 en PlaySation2 heb ik gewoon geen herinneringen. Die eerste game consoles zijn helemaal aan mij voorbij gegaan. Ik denk dat ik het te druk had met ander dingen. Ook de hysterie rond de Nintendo Wii is mij volledig ontgaan. Deze kwam in 2006 uit.

Ik ben op game console gebied dus een echte laatbloeier. Wanneer het echte game virus mij te pakken kreeg? Welke games mij een enthousiaste gamer hebben gemaakt? Lees het volgende week in mijn Memory Monday.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.