Onlangs kregen we de vraag of we de nieuwste aanwinst van Cooler Master wilden reviewen, de MasterMouse S. Een iets kleinere variant dan de grote broer MasterMouse en na hem gebruikt te hebben kan ik mijn conclusie trekken, is het een aanrader?

De MasterMouse hebben we niet kunnen reviewen, dus een vergelijking tussen deze muizen kan ik ook niet met jullie delen. Wel kan ik natuurlijk mijn bevindingen over de MasterMouse S delen.

img_mastermouse_s1
In een mooie grijze doos komt de muis binnen en voelt erg licht aan. Wat ik zelf leuk vind is dat de verpakking als een boek open gemaakt kan worden, zo kan je even spieken wat erin zit en of het aanspreekt. In de verpakking zit naast de muis ook nog een handleiding. Op de handleiding kan je ziet wat de knoppen op de muis kunnen.

De MasterMouse S voelt bij het uit de verpakking halen niet heel zwaar aan en is subtiel maar stoer voorzien van het Cooler Master logo. Nadat ik hem op de tafel had geplaatst voelde wat goedkoop aan. Lastig om te omschrijven maar door het harde plastic voelt het kil en goedkoop aan. Het ligt er ook aan dat ik nu een muis gebruik met een rubberen coating, dus is het verschil wel erg groot. Maar door de hardcover blijft hij wel schoner en is hij makkelijker schoon te maken.

img_mastermouse_s2
De muis zelf vormt een geheel met wat extra knopjes bovenop en aan de zijkant. Bovenop zit een scroll wieltje, die vind ik er wel stoer uitzien en volgens de doos en handleiding zou het ook licht moeten geven. Dat heb ik (nog) niet gezien, nu wilde mijn PC ook niet meewerken om het menu te openen van de muis om dit eventueel in te stellen. Onder het scroll wieltje zit een knopje waarmee je de snelheid van de muis in kan stellen (dpi). Toen ik hem voor het eerst in gebruik nam vloog het muispijltje over mijn scherm, maar al snel drukte ik op een willekeurig knopje en was het al gefixt.

Aan de linkerkant van de muis zitten nog twee buttons die je makkelijk laten wisselen tussen verschillende pagina’s. Het drukken op de knopjes doen me afvragen of ik niet een model versie heb waarbij de knoppen nog verder ontwikkeld moeten worden. Ze doen het prima maar het voelt gewoon niet fijn aan. De muis voelt heel licht in gebruik wat wel fijn kan zijn. Maar als ik een shooter speel wil ik wel een muis hebben die ook wat zwaarder aanvoelt, dat als hij even wegglipt niet de kamer door vliegt. Dat gevoel krijg ik er een beetje bij. Tijdens het surfen kan de muis prima mee of een browserspelletje is ook nog wel okay.

img_mastermouse_s3
De MasterMouse S is smal, licht in gewicht en past prima in de hand en geschikt voor rechtshandige gebruikers. Volgens mij heb ik een gemiddelde dameshand en past hij prima! Het is dan de kleinere en iets goedkopere variant dan de MasterMouse, maar je kan er van alles mee doen aan huis, tuin en keuken activiteiten en gamen!

LadyPatries

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.