Hoe vaak krijgen we wel niet nep mailtjes die vanaf banken afkomstig zijn? Banken die de handen in het haar hebben om mensen te behoeden voor een foute klik. Helaas is Razer nu ook de pineut want hun naam wordt gebruikt door cybercriminelen die een streamer sponsoringspakket beloven en dus niet afkomstig van Razer is.

Razer stuurt zelf geen e-mails naar streamers toe, zij kunnen zelf contact opnemen met Razer, die daarna zal beoordelen of je in het straatje past of niet. Heb je dus een email gekregen waarin ze aanbieden jou als streamer te supporten, denk dan even goed na en bekijk even de herkenningspunten dat het niet klopt.

Razers globale merk en liefde voor esports zijn het doelwit van oplichters. Een neppe e-mail die zich voordoet als afkomstig van Razer is sinds vorige week in omloop. In de e-mail wordt een gratis streamer sponsoringspakket beloofd. Deze e-mail is oplichterij en ontvangers worden gewaarschuwd niet op de links in de e-mail te klikken. Als er op de links geklikt wordt, wordt een malware-applicatie gestart.

De e-mail is te herkennen als oplichterij aan de volgende kenmerken:
• De e-mail is afkomstig van een Gmail account en niet van een Razerzone.com account
• Razer is verkeerd gespeld in het e-mail adres als “Razorzonesponsorship”,
• De e-mail bevat spellings- en grammatica fouten die typerend zijn voor scam e-mails.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.