Kun je je voorstellen dat er deze week een gloednieuwe Nintendo-console uitkomt? Eentje waardoor handhelds en consoles worden samengesmolten, waardoor we misschien wel nooit meer een losse handheld van Nintendo zullen zien? Of het zo’n vaart zal lopen, dat moeten we nog maar zien natuurlijk. Maar ik realiseer me deze week wel dat het eigenlijk heel vreemd gegaan is, die hele aanloop naar Switch. Een nieuwe Ninty-console, waar we waarschijnlijk weer een jaar of vijf mee vooruit moeten.

Gelukkig zijn de eerste recensies zeer positief, want verder valt me op dat de launch ietwat low key is. Hoewel ik toch regelmatig druk doende ben met gamenieuws en helemaal met Nintendo, merkte ik dat de hype rondom Switch niet zo enorm was als die van eerdere consoles. Hebben we na Wii U een lage pet op van Nintendo? Vonden de nerveuze gesprekken over het hoe en wat rondom de console misschien plaats op plekken waar ik toevallig niet keek? Komt het omdat het moment van aankondigen tot de release vrij kort was, en vooral plaatsvond via Nintendo Direct en andere streams? De aanloop naar Switch voelt anders dan normaal, toch?

En nu is het al zover, deze week hebben we hem allemaal (als we hem op tijd hebben gereserveerd en het geld hebben om hem te betalen). Er wordt wel wat geklaagd over de line-up, want die is zo bij release wederom wat klein, maar goed: iedereen wil toch Zelda spelen, ik kan me wel voorstellen dat er weinig gamestudio’s zijn die het op willen nemen tegen die legendarische franchise. Het komt bovendien heus wel goed met die gamereleases, want er zijn gisteren voor 2017 alleen al ruim 60 indiegames aangekondigd die naar Switch komen. Dat zijn natuurlijk niet lang niet allemaal nieuwe games, maar er zitten zeker diverse gloednieuwe titels tussen, waaronder Yooka-Laylee.

Ik ben steeds meer in spanning door die Switch, en ik ben benieuwd of het bij andere gamers ook wat meer gaat leven nu de reviews van het apparaat online komen en de releasedatum nog een paar dagen bij ons vandaan is. Laten we het hopen, want het is altijd mooi om een console te zien floreren, ook als die console een halve handheld is. Of misschien wel juist omdat het een console en een handheld is? 🙂

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.