Vorige week mocht ik alvast met de Nintendo Switch spelen. Mijn eigen kleine Zelda vergezelde me dit keer terwijl ik rond wandelde in haar digitale wereld en nog vele andere games speelde.

Het eerste wat ik dacht toen ik de Nintendo Switch aankondiging zag was; ‘wat zijn die controllers klein!’. Tijd dus om dit in het echt te gaan uitzoeken en ervaren. De Nintendo Switch ziet er stijlvol en steviger uit dan zijn voorgangers. Geen glad plastic look maar mat stevig kunststof feel. De console op zichzelf is niet groot en zou makkelijk naast mijn tv passen. Tijd om de controllers in mijn handen te nemen. Wanneer de Joy-Con controllers via de Joy-Con grip gekoppeld zijn voelen de controllers als een stevige fijne controller. Deze ligt dan ook prettig in de hand en is er niets op aan te merken. Bij een aantal games heb ik een van de Joy-Con controllers gebruikt als volledige controller. Hier merkte ik dat het inderdaad echt een hele kleine controller is en niet bij iedere game fijn werkt. Ja het is handig dat je meteen twee controllers hebt maar ik blijf bij mijn mening dat op deze manier spelen voornamelijk meer voor kinderen is weg gelegd. De Nintendo Switch screen met de Joy-Con controllers voelt prettig en stevig aan. Het scherm is mooi helder en een duidelijke verbetering tegenover de Wii U scherm.

Nintendo_Switch_Event (1)

Verrassend leuk kinderspel
Terwijl tijdens het event de meeste naar The Legend of Zelda: Breath of the Wild rende, ging ik aan de slag met Snipperclips – Cut it out, together! Wat een ontzettende leuke game is dit om te doen samen met je kind, kinderen of gewoon alleen. Nadeel is wel dat je de Joy-Con controllers hier los van elkaar gebruikt. Ik had de avond na een middag spelen behoorlijk last van een overbelaste duim. Maar goed de game Snipperclips is een game waarbij je verschillende puzzels oplost door logisch na te denken en wat behendigheid met de controller. De game ziet er vrolijk uit en is niet alleen leuk voor kinderen maar door de verschillende puzzels ook leuk voor volwassenen. Je kan de game met maximaal 4 spelers spelen en zal in Maart verschijnen.

Nintendo_Switch_Event (5)

We maken er een feestje van
De Nintendo Switch is wederom een console gemaakt om met vrienden te spelen. Dit keer zelfs ook buitenshuis. Uiteraard komt er dan ook een game uit waarbij je verschillende games krijgt om samen met je vrienden te spelen. De game 1-2-Switch zit boordevol hilarische en ook wel een beetje gênante mini-games. In het filmpje op onze facebook pagina kan je zien hoe ik een digitale Nintendo koe melk. Naast het koeien melken kan je tegen elkaar vechten met zwaarden, raden hoeveel knikkers er in jouw virtuele doosje zitten of een fles ontkurken. De mini-games staan zeker garant voor een avond vol plezier en humor.

Nintendo_Switch_Event (2)

Mario Kart 8 Deluxe
Als er een game is die mijn oudste dochter Fawn veel gespeeld heeft dan is het wel Mario Kart 8 op de Wii U. Helaas kon ik mijn oudste dochter dit keer niet mee nemen naar het event dus heb ik de game maar zelf even getest voor haar. Wederom merkte ik bij deze game dat ik de Joy-Con controllers erg klein vond bij het besturen van mijn Mario Kart. Het is dan ook zeker een aanrader om hiervoor het stuurtje erbij te bestellen wanneer je comfortabel wilt gamen. De verschillende Battle modus die de game rijk is zijn grappig en hectisch om te spelen. Het fijne is dat je binnen deze game nu in plaats van 1, 2 items kan vasthouden.

Nintendo_Switch_Event (7)

De Joy-Con controllers zijn voor deze game gemaakt!
Het eerste wat me opviel toen ik de zaal van het event binnen liep was een grote boks ring. Daarin stonden twee tv schermen met Nintendo Switch opgesteld in tegenovergestelde hoeken. Hierin mocht ik de game Arms spelen. Terwijl Zelda inmiddels in slaap was gewiegd in de draagdoek waagde ik me aan een paar potjes Arms. Wat een intensieve work-out is dat zeg en het geeft een enorme kick. Dit is ook meteen voor mij een van de games waarbij ik het fijn vond om losse Joy-Con controllers vast te houden. De game ziet er vrolijk uit en zet je echt actief aan om flink te bewegen. Je vecht tegen elkaar en kan door verschillende drukknoppen en bewegingen de ander verslaan. Er zitten verschillende aantal karakters in de game en allemaal hebben ze hun eigen specialiteit daarnaast kan je ze verschillende armen geven. De game is gemaakt voor twee spelers en wordt in de lente van 2017 verwacht.

Nintendo_Switch_Event (3)

Chatten terwijl je elkaar onder inkt
In Splatoon 2 is het niet alleen mogelijk om elkaar flink onder de inkt te schieten. Terwijl je dit doet kan je ondertussen je tegenstander ook vertellen hoe goed dat hij/zij speelt. Dankzij een smart-phone applicatie voor de Nintendo Switch heb je een voice-chat en matchmaking optie voor deze game. Uiteraard heeft de game nieuwe wapens en verschillende lokale en online multiplayer maps. Splatoon blijft een leuke game voor jong en oud die wel van wat digitale paintballen houdt.

Nintendo_Switch_Event (9)

The lovely world of Zelda
Inmiddels heb ik The Legend of Zelda: Breath of the Wild al twee keer mogen spelen terwijl mijn mini Zelda nog veilig in de buik zat. Dit keer speelde ik de prachtige game terwijl mijn mini Zelda voor mijn buik hing en op de Nintendo Switch in plaats van op de Wii U. Het spelen van de game was vooral fijn met de Joy-Con in grip controller. Wederom zag de game er geweldig uit door zijn schilderachtige omgeving en cartooneske karakters. Hoewel de begeleider me aangaf dat de game er echt beter uit zag op de Nintendo Switch dan op de Nintendo Wii U kon ik dat verschil niet duidelijk maken. Het lijkt me ook sterk want de game is in eerste instantie voor de Nintendo Wii U gemaakt. Wat je wel kan zien is dat er nu voor het eerst een Nederlandse ondertiteling gekozen kan worden binnen de game. Mochten je kinderen nog geen Engels kunnen maar al wel vlot lezen dan is het voor hen nu ook makkelijker de game te begrijpen. Met een verhaal zo prachtig als dat van The legend of Zelda is dat zeker geen straf.

Nintendo_Switch_Event (6)

Staat de Nintendo Switch al bij je in de pre-order
Ik heb ontzettend veel plezier gehad met het testen van de Nintendo Switch tijdens het event. Toch heb ik de console nog niet in de pre-order staan. Niet zozeer omdat ik hem absoluut niet wil maar meer door de prijs en de nog weinige games en het feit dat ik de Nintendo Wii U heb. Wanneer ik laatstgenoemde niet zou hebben zou de console zeker op mijn need to buy lijst zijn gekomen. Nu vind ik het prima om het wat langer af te wachten en The Legend of Zelda: Breath of the Wild op de Wii U te spelen. Hoewel er echt wel leuke games aan zitten te komen, de Joy-Con controllers je meteen twee controllers geeft ipv 1, het scherm er mooi uit ziet en je net wat meer mogelijkheden hebt. Is het voor mij nog niet overtuigend genoeg om deze console te pre-orderen. Heb je nog geen Nintendo console staan of enkel nog de oude Wii dan zou ik je zeker de Nintendo Switch aanraden.

Nintendo_Switch_Event (8)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.