Het is eigenlijk een heel gekke gedachte: over een paar maanden komt er een gloednieuwe console van Nintendo uit, die ons de ietwat falende Wii U moet doen vergeven. Op zich is het niet heel raar dat er een nieuwe console uitkomt: Wii U bestaat ook alweer jaren, maar we hebben nog zo weinig over de Switch gehoord. We wisten tot voor kort niet eens dat hij Switch heette, en we hadden er niks van gezien tot Nintendo de previewtrailer in oktober releaste. Er komt echter eindelijk meer nieuws!

In een nieuwe aflevering van Nintendo Direct, die live vanuit Japan zal worden gestreamd, komt er meer nieuws over het apparaat. Enige nadeel? Je moet er wel vroeg voor opstaan: om 5 uur ‘s ochtends op 13 januari vindt die Nintendo Direct namelijk plaats. Gelukkig is het een vrijdag, dus is het weekend dichtbij.

Ik hoop dat we meer te weten komen over de specs van het apparaat. Tof dat we hem mee naar buiten kunnen nemen, maar voor hoe lang? Hoeveel zal het apparaat gaan kosten, en hoeveel kosten die losse dingen die je aan de zijkant van het scherm kunt schuiven? Welke games kunnen we er op verwachten? Er zijn nog zoveel vragen! Ik vraag me echt af of ze maart wel gaan redden, maar ja dat is natuurlijk alleen maar gebaseerd op de weinige informatie die we tot nu toe hebben gekregen.

Hoewel ik liever eerder informatie had gekregen, is het ook wel lekker dat het begin januari komt. Dan zitten we in een fris jaar, en zitten we niet meer in dat slechte gamejaar 2016 te hangen, maar zijn we strijdlustig, hebben we er zin in, en kunnen we pas echt ultiem naar dat nieuwe apparaat uitkijken. Ik ben zo nieuwsgierig hoe Switch aanvoelt. Worden die dingen om aan de zijkanten van het scherm te klikken niet heel snel lam? Hoe voelt het om ze erin te klikken? Ik ben zo nieuwsgierig!

En, misschien nog wel spannender: welke nieuwe manieren van gamen kunnen we verwachten? Dat is immers iets waar Nintendo meestal heel erg goed in is. Ik denk in ieder geval dat we verrast gaan worden in januari, als we wakker kunnen blijven tenminste! 😉

JennyD

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.