Ben ik de enige die constant over snoeren heen rijd met een bureaustoel? Ben ik de enige die last heeft van los hangende draden en die onnodig gear sloopt omdat het weer op de grond valt? Daar heeft Razer een goede oplossing voor gevonden. Razer introduceert de ManO’War. Een draadloze koptelefoon die werkt op bluetooth en een USB.

20160622_162935
20160622_162950
Als je voor het eerst de ManO’War pakt, oogt hij best groot. De oorschelpen zijn van een flink formaat. Hierdoor vallen je oren goed in de schelpen en sluiten ze andere geluiden af. De rand van deze schelpen zijn van leer. Dit betekend dat als je snel zweet de plekken zichtbaar worden. Als het van een andere stof was had dit het zweet opgenomen en zie je de plekken niet zo snel zitten. De oorschelpen van de ManO’War kan je 90 graden naar buiten draaien en bevatten meerdere knoppen. Omdat de ManO’War draadloos is zitten de knoppen aan de onderkant van de oorschelpen. Er zit een volumeknop, een microfoonknop en een aan- en uitknop. Ook zit er een USB in voor je PC of PS4 en een oplaadpunt. Je koptelefoon heeft natuurlijk wel stroom nodig. De ManO’War maakt gebruik van een goede batterijduur. Razer beweert dat de batterij wel 14 uur lang mee kan gaan. Mocht je de koptelefoon vergeten uit te zetten dan schakelt hij zelf over naar energiebesparende modus.
20160622_163354
Het is goed om te zien dat Razer niet alleen mat zwart gebruikt maar ook glanzend materiaal voor de headset. Net zoals bij veel Razer artikelen kan je ook bij de ManO’War led verlichting aanpassen. Dit kan in het Razer Configuratie menu. Hier pas je onder andere de verlichting, de microfoon sterkte en de audio aan.
20160622_202501
De ManO’War heeft een geluid van 7.1 surround sound. Dit betekend dat je overal om je heen geluiden kunt horen. Tijdens het gamen is het een makkelijk hulpmiddel om de voetstappen van de tegenstander te horen. De gaming soundtracks beleef je optimaal met deze headset.
20160622_163056
Zoals je al eerder hebt gelezen is de ManO’War draadloos. Dit betekend dat je niet over je snoer kan rijden maar wel je koptelefoon overal mee naar toe kan nemen. Dit heb ik getest. Met muziek op mijn oren verliet ik langzaam mijn kamer en liep ik de gang op. De trap naar beneden was geen probleem voor de headset maar af en toen hoorde ik kleine piepjes dat het signaal zwak werd. De afstand die ik kan lopen is veel verder dan met een koptelefoon met een snoertje. Ik kan zelfs met de headset op naar de koelkast, het toilet of op bed gaan liggen als het binnen een straal van 12 meter is.

Over het algemeen vind ik de Razer ManO’War een aanrader. De koptelefoon is draadloos, heeft prachtig geluid, ziet er luxe uit en de microfoon werkt goed. Een klein minpuntje is het grote model dat de headset heeft want je halve hoofd wordt bedekt door deze koptelefoon.

Bewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.