Het aftellen naar de Olympische spelen van Rio de Janeiro 2016 is begonnen. Nog ongeveer 37 dagen tot het Olympisch feest in Brazilië los barst. Gelukkig is Nederland dit jaar goed vertegenwoordigd door ontzettend goede sporters. Niet alleen zijn onze sporters terug op tv ook kan je genieten van jouw favorieten Mario en Sonic helden in Mario & Sonic op de Olympische Spelen Rio 2016.

img_mario_sonic_rio20165

Voor het vijfde spel uit de Mario en Sonic op de Olympische spelen series, vliegen we naar het zonovergoten Rio de Janeiro. Na het opstarten van het spel merk je meteen dan Nintendo weer iets nieuws heeft bedacht voor dit deel. Hoewel we in vorige delen gelijk en menuscherm kregen zien we nu een open strand waar je rond kan lopen. De meeste bekende karakters vertellen je wat je allemaal kan doen op het strand. De Spelen zijn nog niet begonnen dus begin je met trainen. Twee robotten Orbot en Cubot staan voor je klaar. Bij Orbat kan je singleplayer losse wedstrijden doen en bij Cubot kan je multiplayer losse wedstrijden doen. Het leek mij een goed plan om alle sporten minstens één keer te doen. De sporten van Mario & Sonic op de Olympische Spelen Rio 2016 zijn: Voetbal, rugby, strandvolleybal, BMX, 100m hardlopen, hink-stap-sprong, 100m vrije slag, boksen, ruitersport, turnen, 4x 100m estafette, speerwerpen, boogschieten en tafeltennis.

img_mario_sonic_rio20164

Elke sport onderdeel kan je op verschillende moeilijkheidsgraden doen. De computers spelen op normaal, moeilijk of expert. Voetbal en rugby hebben ook twee verschillende lengtes van de game. 3 min, 4 min en 5 min. Voetbal, rugby en volleybal kennen twee manieren van spelen. De normale manier en duel. In de duels kan je meer punten verdienen door ingame powerups of schade aan elkaar te geven. Zodra je scoort verzegel je die schade punten voor echte punten.

img_mario_sonic_rio20163

Na dat ik alle sporten geprobeerd had ging ik maar weer terug in het menu want wat voor plezier zit er aan de game als je alles al gespeeld heb. Toen ik terug op het strand was unlocked ik allemaal nieuwe dingen. De Spelen zijn begonnen en vanaf nu kan je ook meedoen aan toernooien. Toad legt je drie verschillende toernooien voor die je kan doen. Afhankelijk van welke sport je kiest krijg je een knock-out toernooi of een groepstoernooi. In knock-out lig je meteen uit de wedstrijd als je verliest. Bij groepstoernooi gaat het er om, om bij de beste vier te horen. Je moet drie verschillende rondes door staan om daadwerkelijk de finale te kunnen spelen. Deze drie zijn: de voorrondes, de halve finale en de finale.

img_mario_sonic_rio20161

Mario & Sonic op de Olympische Spelen Rio 2016 kent 21 begin karakters waaronder je eigen Mii. Je Mii is behoorlijk nutteloos aan het begin want statistisch gezien scoort hij de laagste scoren met kracht, snelheid, techniek etc. Door mee te spelen aan toernooien kan je kleding voor je personage vrijspelen waardoor je Mii betere scoren krijgt. Het strand heeft ook een strandtentje met een prijzenkraam waar je tegen betalen 10 verschillende voorwerpen kan kopen. Deze voorwerpen kunnen kleding, stickers of muziek zijn. Na het winnen van sommige toernooien krijg je een uitdaging van een karakter die je nog niet in bezit hebt. Weet jij dit duel te winnen? dan unlock je het personage als gast bij de game waarin je hem wist te verslaan.

img_mario_sonic_rio20162

Je kan duidelijk zien dat elke sport met veel tijd energie en aandacht is gemaakt. Grafisch ziet het spel er heel mooi uit. Een voorbeeld: Bij beachvolleybal kan je voetstappen in het zand zien en een spoor achterlaten in het zand, Bij tafeltennis hoor je de gymschoenen piepen over de vloer. Het is leuk om te zien dat in het publiek landen vlaggen zijn. Als je een toernooi speelt tegen een Mii uit bijvoorbeeld Spanje dan zie je Nederlandse en Spaanse vlaggen wapperen in het publiek. Ik vind dit een leuk detail van de game. Doordat je drie medailles op elk onderdeel kan halen en Olympische records kan verbreken kan je behoorlijk wat tijd door brengen in Mario & Sonic op de Olympische Spelen Rio 2016.

review_cijfer_9.1Ik word elke keer weer verrast als ik zie hoeveel vooruitgang de Mario en Sonic op de Olympische Spelen boekt. Sommige sporten waren er ook bij in de game Beijing 2008 maar Nintendo weet dit goed te combineren met nieuwe sporten en nieuwe uitwerkingen van de bekende sporten. Het is leuk om te zien dat de game ook sporten zoals BMX en rugby bevatten want dit zijn de minder bekende sporten maar wel ontzettend leuk om te spelen. Mario & Sonic op de Olympische Spelen Rio 2016 laat echt een zomerse en sportieve sfeer achter. Ik krijg al helemaal zin in Nederlands Olympisch goud deze Spelen.

+ Het spelen van toernooien.
– Sporten die elk jaar terug komen.
Kopen als je: wilt sporten op de bank.

Bewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.