Een game dat voor mij echt een jeugdsentiment is geworden is: Super Monkey Ball Touch & Roll DS. Deze game was de tweede game die ik op mijn allereerste Nintendo DS speelde. Samen met mijn zus ben ik destijds naar de speelgoedwinkel gegaan en kochten wij deze game. Super Monkey Ball Touch & Roll DS is echt een game om niet te vergeten.

img_monkeyball1

Het doel van Super Monkey Ball Touch & Roll DS is om een glazen bol naar het einde van de baan te rollen. In deze bol zit een aap, dat kan zijn: AiAi, MeeMee, Baby of GonGon. Je kan het vergelijken met een hamsterbal. Met het touchscreen moet je de bal laten rol doormiddel van je stylus snel heen en weer te bewegen op het scherm. Op de baan liggen bananen die je kan verzamelen. Aan het einde van de baan is een finish poortje en zodra je over de finish komt stopt de tijd en ga je naar het volgende level. Hoe verder je komt hoe moeilijker het wordt.

img_monkeyball3

img_monkeyball2

Naast het Monkey Ball rollen bevat de game ook partygames voor vier personen. De minigames zijn: Race, Hockey, Wars, Fight, Mini Golf en Bowling. De spelletjes zijn heel simpel. Mijn favoriet is Wars, in Wars zitten de spelers verspreid over een map en moeten ze op elkaar schieten. Er liggen super leuke powerups zoals watermeloenpitten of verfpistolen op de map. In Fight heeft iedereen een bokshandschoen en probeer je de andere spelers van de baan te slaan. De andere namen spreken wel voor zich. Alle partygames zijn ook te spelen met je vrienden via download play.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.