Eigenlijk ben ik zo’n leek in het Virtual Reality (VR) gebeuren. Ik weet dat je een ‘ding’ op je hoofd zet en dat er dan iets te zien is waardoor je denkt ergens anders te zijn, een nieuwe wereld.. En als Razer dan komt met een HDK 2 (Hacker Development Kit) met OSVR.. Sla mij maar met een woordenboek!

Razer komt met een Open Source VR, het Open Source gebeuren zou inhouden dat iedereen de code kan gebruiken om ook een VR te maken. De HDK 2 is dus de opvolger van de HDK en biedt een verbeterde display voor een visuele ervaring.

img_razer_osvr2

De HDK 2 is uitgerust met speciaal ontworpen lenzen, voor een verbeterde beeldweergave en een 90Hz low-persistentie OLED dual-display met een resolutie van 2160×1200. Het bevat ook de unieke IQE (Image Quality Enhancer) technologie, voor een geminimaliseerd ‘screen door effect’. De HDK 2 hardware-specificaties, die VR-content met 90 frames per seconde kunnen weergeven, zijn vergelijkbaar met de beste virtual reality headsets die op dit moment beschikbaar zijn.

De HDK 2 zal vanaf juli verkrijgbaar zijn voor een bedrag van $399.00 en de voorganger de HDK 1.4 zal beschikbaar zijn voor $299.00.

img_razer_osvr1

Tijdens de E3 hebben de aanwezigen alvast kennis kunnen maken met de HDK 2 en konden ze demo’s testen van onder andere;

RedOut
RedOut is het snelste futuristische AG-racespel. In razend tempo haast je je door de prachtige lage landschappen van een post-apocalyptische aarde!

Theme Park Studio
Theme Park Studio is een game waarmee spelers kunnen ontwerpen en bouwen, en zo van prachtige pretparken kunnen genieten.

The Hum: Abductions
The Hum: Abductions is een first person horror game geïnspireerd op verhalen van buitenaardse ontvoeringen, met een sterk verhaal, realistische graphics en VR-ondersteuning.

Infinite
Infinite is een verkenningsspel dat wordt vrijgegeven in vijf afleveringen. Het spel richt zich op Riley, die op zoek is naar de weg naar huis nadat hij is neergestort op een vreemde planeet.

A-10
A-10 VR is een VR-overname op een klassieke sci-fi shooter gallery. Verbeter je scherp schieten in drie game-modi in deze ruimte gallery shooter.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.