Het is alweer een tijd geleden dat het laatste deel van de Harry Potter film in de bioscopen draaide (vijf jaar alweer!). Dat betekent ook dat het al een tijd geleden is dat de meeste van ons de oude Harry Potter games gespeeld hebben. Ik ben vroeger altijd verzot geweest op de PC-games van de Harry Potter reeks. Het leuke vond ik dat je vrij rond kon lopen in het kasteel en dat er altijd wel iets te doen viel. Natuurlijk was het ook leuk om je boek vol tovenaarskaarten compleet te krijgen, alle geheime ruimtes te ontdekken en de uitdagingen zo snel mogelijk te voltooien.

Laatst heb ik de eerste drie PC-games opnieuw uitgespeeld, en mijn favoriet blijft dan altijd nog Harry Potter and the Chamber of Secrets, oftewel nummer twee. Het spel ziet er wel al een stuk beter uit als het eerste Harry Potter spel, vooral voor die tijd (zoals ik mij kon herinneren) vond ik het een hele vooruitgang.

maxresdefault (1)

Dan wil ik toch nog even mijn favoriete deel van het spel met jullie delen: het duelleren. Ergens in het midden van het spel krijg je ook het deel waar Harry moet duelleren. Vanaf dat moment kun je ook, met smekkies als prijzengeld (hoe kon ’t ook anders), duelleren tegen medestudenten. Het wordt steeds een stukje lastiger gemaakt door een verkleind speelveld, of bijvoorbeeld door bewegende kasten die zich op het veld te plaatsen. Maar niets overtreft het gevoel wanneer je uiteindelijk op nummer 1 staat en iedereen hebt verslagen! En natuurlijk kun je deze smekkies weer uitgeven aan ‘schors van een wiggenboom’ en ‘flubberwurmslijm’ om wisseldrank te bereiden.

Het spannendste deel blijft altijd nog de eindbaas van het spel: “de basilisk”. Vroeger kreeg ik altijd al hartkloppingen van dit beest, maar dat is zeker niet veranderd! Stiekem ben ik twee weken geleden opnieuw begonnen met dit spel om te timen hoelang ik erover doe het uit te spelen.

maxresdefault

Hebben jullie ook een spel wat jullie NOOIT zat zullen zijn?

About xKatara

Kaas heeft mijn leven overgenomen.

View all posts by xKatara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.