Als moeder van een opgroeiende dochter (6) en bonuszoon (3) hou ik me veel bezig met hun ontwikkeling. In deze Mama Sam Column ga ik het hebben over evenementen bezoeken met je kind. Kan dat wel en zo ja welke events zijn geschikt voor een leuk familie-uitje?

Allereerst wil ik even aankondigen dat mijn partner en ik samen een dochter verwachten in september. Het wordt dus een gezellige boel in ons gezin. Dus ook in deze column wat tips voor de zwangere mama’s onder ons. Want ja hoe hou je het een hele dag waggelen op een event vol? Maar eerst wil ik het hebben over events en kinderen in het algemeen.

Zowel ik als mijn partner komen beide op enorm veel evenementen voor ons werk en plezier. Inmiddels groeit mijn evenementen kalender steeds meer en moet ik steeds vaker keuzes maken waar ik wel of niet heen ga. Omdat we dit beide graag doen vinden we het ook leuk om onze kinderen kennis te laten maken met verschillende events. Omdat ik op veel events kom zie ik al snel of een event wel of niet geschikt is voor onze kinderen. De meeste evenementen geven het ook wel aan als er een leeftijdsgrens is. Zo is Firstlook nog altijd voor 12 jaar en ouder en hier maken ze echt geen uitzondering voor! Gamescom is daarentegen wel toegankelijk voor kinderen jonger dan 12 jaar. Ze hebben daar ook een speciale family & friends hoek opgezet met plezier voor het hele gezin. Deze area is ook wel iets rustiger dan de andere hallen.

Hoewel sommige game evenementen ook echt leuk voor kinderen kunnen zijn, is het vaak bij game evenementen erg druk. Vaak staan er lange rijen om even een game te kunnen spelen. Ik kan je nu al vertellen je dochter of zoon van 6 nog niet het geduld kunnen opbrengen om zo lang te wachten voordat ze met de nieuwste Mario kunnen spelen. Dus mocht je ze graag mee willen nemen naar bijvoorbeeld Gamescom bedenk dan goed dat ook heel veel oudere kinderen en volwassenen Nintendo nog steeds heel erg leuk vinden. Maar dit betekend uiteraard niet dat er geen enkel evenement is waar je je kind naar toe zou kunnen nemen.

Een van mijn favoriete evenementen om naar toe te gaan is Elfia en mijn dochter vind het altijd leuk om daar mee naar toe te gaan. Ze trekt dan ook steevast een prinsessen outfit aan of een rok waar ze flink rondjes mee kan draaien. De eerste keer vond ze het heel spannend dat er heksen, trollen en tovenaars zouden rondlopen. Maar toen ik haar vertelde dat tijdens Elfia alle magische wezens vrolijk met elkaar plezier maakte vond ze het minder eng. Zelfs een Predator vond ze enorm gaaf om te zien. Naast Elfia heb je ook Castlefest en Keltfest die eenzelfde sfeer hebben.

Afgelopen jaar heb ik mijn dochter voor het eerst meegenomen naar Dutch Comic Con. Ze is enorm fan van Spiderman en Teenage Mutant Ninja Turtles. Maar ook andere superhelden vind ze heel erg cool! Ik had haar niet blijer kunnen maken dan met dat uitje. Nu nog steeds heeft ze het erover dat ze haar helden heeft kunnen ontmoeten. Al vond ze het wel jammer dat de echte Teenage Mutant Ninja Turtles er niet waren. Dus cosplayers ga eens aan de slag met een supervet Ninja Turtle outfit! Afgelopen weekend ben ik weer de grens overgegaan om naar het Role Play Convention oftewel RPC in Keulen te gaan. Ook hier vind je veel cosplayers gemixt met een vleugje Elfia sfeer. Er komt nog een uitgebreid verslag van dit evenement. Dit evenement is ook echt heel geschikt voor gezinnen.

Hou je van puzzelen en doen jullie graag gezelschapsspellen samen dan is het Spellenspektakel heel erg leuk om te bezoeken. Ze hebben hier zelfs een kinderopvang voor wanneer je even alleen over de beursvloer wilt wandelen. En nee dit is niet zielig want je kinderen kunnen er een hele hoop activiteiten doen. Plus je kind vind het soms ook wel fijn om met andere kinderen even te spelen. Wil je graag een uitstapje maken naar onze benedenburen dan is Zomerspel een leuk evenement om naar toe te gaan voor de spelletjes gezin.

Tips voor de kids:
Het eten en drinken is bij sommige evenementen best duur om nog maar niet te spreken over de “gezonde” keuzes die je er hebt. Mijn advies is dan ook om in ieder geval een grote fles water mee te nemen en toch ook wat gezonde snacks voor de kinderen en jezelf ook niet vergeten. Heb je een (opvouwbare) bolderkar neem die dan vooral ook mee. Handig voor de allerkleinsten om even in uit te rusten en ook praktisch om al die aankopen mee naar de auto te sjouwen. Geef de wat oudere kinderen zakgeld zodat ze niet steeds hoeven te zeuren bij ieder vet gave en super hippe item. Je kan het ook als beloning inzetten, gedraag je je voorbeeldig dan mag je dit of dat hebben. Last but not least zorg ervoor dat je een bandje of iets met contactgegevens van jou draagt. Kinderen zijn al snel afgeleid tijdens evenementen en voor je het weet staan ze bij een cosplayer voor een foto.

Tips voor de (zwanger) mama:
Neem af en toe rust! Ga gewoon ook even zitten staat er niemand op dan is het tijd om sommige Nederlanders weer wat manieren te leren. Drink voldoende dus neem een fles water mee. Zorg ervoor dat je weet waar de wc’s zijn en ook wie je moet bellen mocht er iets gebeuren. Trek fijne en goede schoenen aan waar je goed op kan lopen. Je loopt nu met wat meer gewicht rond en dat is lastig vol te houden een hele dag op die prachtige maar niet praktische hakjes.

Mis je na het lezen van dit artikel nog wat leuke evenementen laat het ons dan weten. Organiseer je zelf een evenement waar je ons graag zou willen zien stuur dan ook even een berichtje en dan brengen we vast en zeker een bezoekje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.