Wie dacht dat zombies alleen mensen eten hebben het mis. Al jaren lang gaat er een strijd gaande tussen planten en zombies. Beleef een episch avontuur in Plants vs Zombies Garden Warfare 2.

Na het succes van de eerste Plants vs Zombies Garden Warfare, is er dan eindelijk een vervolg op dit grote succes gekomen. Het spel bevat nieuwe planten, zombies, uitrustingen, mappen en nog veel meer. Kruip in de huid van de planten of de zombies. Heb je het eerste deel ook gespeeld? Dan zet EA jouw vrijgespeelde karakters gratis en voor niets over naar de game. Ook krijg je een rijkelijke beloning voor jou vorige rank.

img_plantsvszombiesgw1

Bij het eerste scherm weet je al dat je goed zit. Een open wereld wordt geladen die aan de linkerkant bezet is door de planten en van rechts geëigend is door de zombies. Er gaat een eeuwen oude strijd voort tussen deze twee groepen. Kies een kant een ga aan de slag met de singleplayer quests van deze kant. Beide kanten hebben nieuwe karakters en de oude vertrouwde karakters.

Het plantenrijk kent drie nieuwe karakters. Rose, zij is een roos met een magische toverstaf en erg populair onder de online spelers. Ze heeft de abilities om spelers te vertragen, spelers in geiten te veranderen en om rond te vliegen als roosknop om even de tegenstanders te ontlopen. Het tweede karakters is de Citron, deze kan als een kleine sinaasappel snel over het veld rollen en heeft een krachtig schild. Het derde karakter is een maiskolf. Deze wandelende maiskolf heeft twee kolven aan zijn handen en schiet popcorn naar de zombies. Ook beschikt hij over kleine bommetjes die hij gooit.

img_plantsvszombiesgw4

Aan de kant van de zombies zijn ook drie nieuwe personages gekomen. Blackbeard, een gevaarlijke piraat die met een shotgun naar de planten schiet. Hij beschikt ook over een papegaai en een houten vat waar hij zich in verstopt. Spelers van het eerste uur weten dat de All-star karakter een kleine imp bezit en deze kan gooien naar de planten. Deze imp is nu ook een karakter van de game geworden. Hij is ontzettend kleine dus moeilijk te raken maar heeft ook maar heel weinig health. De Imp beschikt over een kleine bom waarmee hij planten de lucht in kan gooien en een telefoon om een mega uitrusting op te roepen zodat hij een kans maakt tussen het geweld van de andere spelers. Het derde karakters van de zombies is een vliegende superheld met het kapsel van Elvis Presley. Wat handig aan dit karakter is, is dat hij nooit hoeft te herladen omdat hij aanvalt door spelers te slaan. Hij kan ook spelers schoppen en met een laser schieten.

Aan een standaard plant valt niet veel te beleven. Daarom kan je de karakters aanpassen. Geef jouw planten en zombies grappig hoedjes, brillen en tatoeages, maak ze helemaal eigen. Deze accessoires zijn te verkrijgen uit verschillende pakjes kaarten. De pakjes bevatten onder andere accessoires, stickers voor nieuwe karakters, emotie’s, in-game bloemen of zombies en tuin decoratie. Over de tuin decoratie wil ik het nu even hebben. De Backyard waar het menu is kan je zelf aanpassen. Door sterren te betalen om vuilhopen op te ruimen kan je daar decoratie zetten. Sterren zijn te verkrijgen door quests te voltooien. De quests kan je vinden op het quest bord. Niet alleen vuilhopen kosten sterren, ook schatkisten verspreid over de hele Backyard kosten sterren.

img_plantsvszombiesgw3

Plants vs Zombies Garden Warfare 2 geeft je de mogelijkheid om alleen te spelen, online of splitscreen met vrienden. In de verschillende speelmodus worden je skills goed getest. Elke map heeft zijn eigen beleving. Wat is heel mooi van de game vind is dat sneeuw echt kraakt als mijn karakter er over heen loopt. Ook hoor je het ijs breken en water klotsen als je er door heen loopt. Alle karakters zien er tip top uit. Over elk karakter is goed gedacht, zo is bij de bouwvakker zombie echt een bilnaad te zien wat bekend staat bij de buwvakkers. Dit zijn leuke aspecten van de game die meer beleving geven. Naast het schieten op planten en zombies is de zoektocht naar gouden gnomes en snowglobes begonnen. Met een gouden gnome obsessie ben ik op zoek gegaan naar alle 54 gnomes. Ik moet je eerlijke bekennen dat ik ze nog niet allemaal heb gevonden maar zonder hulp van Youtube zal je ze ook niet gaan vinden.

img_plantsvszombiesgw2

Mijn belevingen van de game zijn top. Het heeft veel nieuwe toevoegingen aan de game als je kijkt naar het eerste deel. Het spel is zowel singleplayer als multiplayer erg leuk. Een hoop leuke nieuwe quests. Het aanpassen van je karakter geef ik altijd pluspunten omdat ik dan een gevoel heb eigen invloed uit te oefenen op de game. Verder ben ik ontzettend verslaafd aan het openen van pakjes kaarten en de zoektocht naar de gouden gnomes is echt een obsessie van mij geworden. review_cijfer_8.2

+ Zowel singleplayer als multiplayer uitdagend genoeg.
– Het spelen van de zombiekant is minder leuk als de planten kant.

Kopen als je: het eerste deel gespeeld hebt.

Afgelopen
WIN ACTIE!

Wij mogen een exemplaar voor de PlayStation 4 weggeven. Wat moet je doen? Geef voor 31 maart aan waarom jij deze game zou willen winnen in de reacties onder dit bericht. Na deze win actie nemen we zo gauw mogelijk contact met de winnaar op!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

10 Comments on “Review: Plants vs Zombies Garden Warfare 2 (Xbox One)”

 1. Tuinieren is zoooo niet mijn ding, staat op mijn haat-lijstje, maar als het om Plants vs Zombies gaat maak ik graag een uitzondering.

 2. Omdat me vriendin en ik gek zijn op horror games en films moet deze wel in onze collectie komen!

 3. Super review, ik krijg meteen zin om het spel te spelen! Ik weet vrij zeker dat dit het ultieme spel is om tijdens onze girls night weer een fikse game sessie te hebben 🙂

 4. Omdat het duidelijk is dat ik de zombie kant een handje moet gaan helpen, als ik deze review zo lees 🙂 Ik heb het eerste deel gespeeld en de zombies waren toch wel altijd het leukste om te spelen.

 5. ik zou graag deze willen winnen voor mij beste vriend,
  we game altijd samen en hij leerde mij pvz1, hellaas heeft hij geen geld voor 2 en het is vrij eenzaam zonder hem,het zou een mooi gebaar zijn als ik deze game aan hem kan schenken,ik wens iedereen veel geluk toe met deze actie.

 6. Waarom ik wil winnen …in de hoop dat ik dan met mijn dochter eindelijk eens de kans krijg om achter de PS4 te kruipen zonder commentaar van de heren hier .Want wedden dat ze het toch ook wel een leuk spel vinden 😉

 7. Yes eindelijk een deel twee! Deel 1 waren we meteen verslaafd aan, ik weet niet hoeveel dagen/weken/maanden we er mee bezg zijn geweest maar het ging nooit vervelen. Deel 1 helemaal uitgespeeld met de ladies dus we zijn dringend toe aan deel 2. we gaan duimen hihi

 8. Waarom ik deze game wil winnen? Als ik alleen al de nieuwe titel lees,schiet ik in de lach. Plants vz zombies grass effect XD. Een waardige opvolger na garden warfare. Deze franchise heeft een mooie mix gevonden tussen humor en gewoon goede gameplay. Het eerste deel heb ik al aardig grijs gespeeld. Ik ben erg benieuwd naar de nieuwe features in deze game, en natuurlijk naar alle grapjes en eastereggs.
  The zombies are coming, brainzzz.

 9. O echt, pvzgw is verslavend! Maar heb nu bijna alles, ja zelf unicorn chomper 😀 Zou nu dolgeaag verder willen gaan met pvzgw2 😀 !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.