Een event waar we in Nederland best trots op mogen zijn is Dutch Comic Con. Vorig jaar werd deze voor het eerst georganiseerd en men kon rekenen op enthousiasme. Ook female-gamers was erbij en allemaal hebben we toen ons best gedaan een leuk kostuum aan te trekken. Dit jaar staat Dutch Comic Con weer op de agenda!

Tijdens het organiseren van de eerste editie heeft de organisatie achter Dutch Comic Con heel wat lessen gekregen en ervaring opgedaan. Zoals ze zelf ook op hun Facebook pagina aangeven hebben ze veel geluisterd naar de ervaringen van de bezoekers om deze editie nog beter te maken. Het programma van dit jaar liegt er ook weer niet om!

Zaterdag 26 maart
Op deze dag is er een Q&A met o.a. Johnny Yong Bosch (Black Power Ranger), Doug Jones (Abe Sapien in Hellboy), Seth Gilliam (Starship Troopers en uiteraard The Walking Dead) en wat dacht je van Ernie Hudson (Ghostbusters) en Billy Dee Williams (Star Wars). Uiteraard zijn er nog veel meer grote namen die komen. Je kan ook weer met bekende acteurs op de foto in de photo booth en InsideGamer heeft een Cosplay wedstrijd georganiseerd. In de middag vind er een Daredevil en Game of Thrones panel plaats. Ben je na dit dag vervullend programma nog niet moe dan kan met een aparte ticket ook naar de Rock at the Con event in de avond. Dit word in samenwerking met Large georganiseerd en uiteraard zijn de Misfits de hoofdact. Maar ook de bands Damaged Justice en Grown Cold laten je flink rocken tijdens dit event. Het event wordt geopend door de band die dankzij een unieke band contest via de Large hebben gewonnen.

img_DutchComicCon2016_programmazaterdagZondag 27 maart
Op deze dag zijn er Q&A gepland met o.a. Anthony Carrigan (The Flash en Gotham) en mocht je Doug Jones, Seth Gilliam, Ernie Hudson of Joe Hill op de zaterdag gemist hebben dan kan je ze alsnog op zondag zien. Ook op de zondag organiseert InsideGamer weer een cosplay wedstrijd en is er een photo booth om op de foto te gaan met je favoriete acteur. Er is een Fifth Beatle presentatie met Vivek J Tiwary. En er wordt een Make a Wish veiling georganiseerd dus zorg ervoor dat je een goedgevulde spaarvarken mee neemt!

img_DutchComicCon2016_programmazondagTijdens het event vind je ook verschillende kunstenaars zoals Mike Grell, Steve Scott en Tony Moore. Mijn favoriete fantasy schrijver Brian Froud en zijn vrouw Wendy Froud zijn er dit jaar ook. Maar ook schrijvers zoals Adrian Stone, Ann vanderMeer, Chris Ryall, Joe Hill en nog veel meer. Er worden ook diverse lezingen gehouden in de Speakers Corner. De photo booth wordt gevuld met flink wat bekende acteurs en prijzen voor een handtekening zijn duidelijk op de website terug te vinden. Ook de Nederlandse model Stefanie Joosten, het model voor Quiet uit Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, is vanuit Japan overgevlogen om aanwezig te zijn op Dutch Comic Con.

Neem ook dit jaar gewoon je kinderen mee want het is een dag vol vermaak en ze alvast laten genieten van een Con als deze kan alleen maar een verrijking voor ze zijn. Ook ik kijk ernaar uit om mijn kleine meid mee te nemen en waarschijnlijk moet ik op een zoektocht naar coole Spiderman gadgets voor haar.

Tickets zijn enkel nog te verkrijgen voor de zondag via deze link.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.