Het leek er even op dat Bravely Second: End Layer niet uitgebracht zou worden in Europa. Gelukkig is dit niet het geval en zal het vervolg van Bravely Default binnekort ook in Europa te koop zijn. Als je deze serie nog niet eerder hebt gespeeld, is het misschien handig om verder te lezen. Je kan namelijk nu gratis de demo downloaden van Bravely Second en deze spelen op de Nintendo 3DS.

img_bravely_second_4

Zoals al eerder genoemd is Bravely Second: End Layer het vervolg op Bravely Default. Ik zal het verhaal niet verklappen zodat je deel 1 nog kan spelen mocht je dat nog willen doen. Bravely Second: Eng Layer is een RPG met een turn-based battle system. Daarnaast zal ook deze game weer gebruik maken van het Brave en Default systeem. Default zorgt ervoor dat je extra turns op kan sparen; Brave zorgt ervoor dat je, na het opsparen van meerdere turns, meerdere aanvallen achter elkaar kan uitvoeren. Naast Brave and Default zal er ook weer gebruik worden gemaakt van Bravely Second. Bravely Second zorgt ervoor dat je tijdelijk de gameplay kan stil zetten en extra aanvallen uit kan voeren.

img_bravely_second_1

Net zoals bij de vorige game is het bij deze game ook belangrijk dat je een sterk team samenstelt. Dit houdt in dat je jouw characters de juiste beroepen moet geven (en deze moet levelen) om zo sterke eindbazen te verslaan. Bravely Default was een pittige game waar je veel moest grinden om je personages en hun beroepen te levelen. Ik verwacht dat Bravely Second: End Layer hetzelfde zal zijn.

img_bravely_second_2

Daarnaast kan je nog steeds de hulp inschakelen van personages die je tegenkomt met Streetpass. Dit is ontzettend handig aangezien je soms wel de hulp van een ‘overpowered’ personage kan gebruiken om een eindbaas te verslaan. Ook zal je weer een basis hebben die je verder kan uitbouwen. Tot nu toe lijken de gamemechanics van deze game hetzelfde te zijn als die van zijn voorganger.

Zoals verwacht ziet deze game er visueel weer spectaculair uit. De beelden die zijn vrijgegeven van de verschillende werelden zijn echt prachtig. Dit is ook een van de redenen waarom ik iemand zou aanraden om aan deze game serie te beginnen. Bravely Second: End Layer is vanaf 26 februari te vinden in video game winkels en speelgoedwinkels. Ga jij deze prachtige game spelen? Laat het ons weten in de comments.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.