De kerstdagen zitten er weer op. Mijn moederbord snijplank heeft flink wat overuren gemaakt met de kerstbrunch en het kerstdiner. Waarom een saaie snijplank gebruiken als er ook snijplanken zijn met een moederbord printjes? Toen ik een foto stuurde in een van mijn groepsgesprekken dachten vrienden zelfs dat ik op mijn echte moederbord aan het snijden was.

img_moederbordsnijplank1

De snijplank is 41 x 30 x 0,8 cm groot. Hij weegt 1,5 kilo wat best zwaar is voor een snijplank. De bovenkant van de snijplank is van hard glas. Aan de onderkant zitten rubberen dopjes zodat de plank niet over je aanrecht gaat schuiven.

img_snijplank2

Het idee van een glazen snijplank is niet slecht. Het is makkelijk schoon te maken, er trekt geen vislucht in en ontstaan geen krassen/gaten waar viezigheid in kan gaan zitten. De moederbord snijplank kan niet in de vaatwasser. Dit houd in dat je elke keer 1,5 kilo moet tillen om hem schoon te maken in de gootsteen. Of het voor mijn messen net zo goed is dat betwijfel is. Het klinkt niet fijn als je met je messen staat te hakken op een glazen plaat. Je mes word hier bot van. In feite zijn hele harde materialen zoals glas, marmer en graniet slecht voor je mes.

img_snijplank3

Ik vind de snijplank er heel leuk uitzien. Ik ben toch eerder geneigd om mijn plastieken snijplank te pakken omdat deze lichter is, makkelijk met messen op kan snijden en hij kan gemakkelijk in de vaatwasser. Je kan de moederbord snijplank verkrijgen via ditverzinjeniet.nl voor €16,95.

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met Ditverzinjeniet.nl. De website van Ditverzinjeniet.nl is gevuld met de meest originele cadeaus en gadgets voor iedere gelegenheid. Schroom niet om een kijkje op de website te nemen, maar pas op! je wordt hier behoorlijk hebberig van!

One Comment on “Getest: Moederbord snijplank – Ditverzinjeniet.nl”

  1. Leuk review, heb hem zelf ook en laaiend enthousiast. Meningen zijn natuurlijk altijd verdeelt over welk materiaal snijplank iemand prefereert.
    Maar wat ik absoluut mis in dit review.. Het feit dat de afbeelding geen moederbord is maar een willekeurige printplaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.