De detective, een genre waar we al sinds het ontstaan van de mens van houden. Tenminste, ik ga ervanuit dat holbewoners elkaar ook al onderzoekend aankeken om te zien wie het laatste stuk mammoetvlees had opgegeten. Het was een tijdje zo dat detectives een beetje te Duits of te veel voor oude mensen (Detective Morse) werden gevonden, maar dankzij CSI en natuurlijk Sherlock is het detectivegenre ook onder jongeren weer aanzienlijk in aanzien gestegen. Tijd voor een game? Ja, want in deze allerlaatste dag van de indiemaand bespreken we Her Story.

Sam Barlow is de man achter Her Story, hij werkte eerder aan Silent Hill: Shattered Memories en is een groot fan van Shakespeare. Her Story is niet bepaald zo’n griezelige game als Silent Hill, of een overdramatisch verhaal als dat van Shakespeare, maar het is wel even meeslepend als die twee. Je moet namelijk allemaal filmpjes van verhoren bekijken en daardoor puzzel je uiteindelijk steeds meer stukjes bij elkaar van het uiteindelijke verhaal, namelijk dat van een man die vermist is.

IMG_Herstory_2

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn die verhoren allemaal met een vrouw. Het is dan ook haar man die is vermist. Steeds als de vrouw een soort steekwoord laat vallen, dan moet je daarop zoeken in de ‘computer’ en dan zie je weer allemaal filmpjes met dat onderwerp en kom je steeds een stukje dichterbij de waarheid. Uiteindelijk kun je honderden filmpjes bekijken, waarin Viva Seifert de hoofdrol speelt. Een heel bijzondere vrouw, die niet per se actrice is. Ze was gymnaste en speelde in een band. Een zeer fascinerende dame, die de game dankzij haar overtuigende acteerwerk aanzienlijk aantrekkelijker weet te maken.

Ze doet het zelfs zo goed, dat je bijna zou Googlen of dit nou echt is of niet. En omdat de ‘computer’ waarop je zoekt zo simpel in elkaar zit, voel je je ook net een echte agent. Het is dan ook jammer dat je in een paar uur al door dit spel heen bent, want het smaakt naar meer. Ik hoop dan ook dat Barlow nog een keer zo’n project doet, maar dit dan groter, langer en mogelijk episodisch maakt. Het script van Her Story is zo sterk, dat je er nog regelmatig aan zal terugdenken.

IMG_Herstory_1

Je kunt hem op de PC spelen, maar ook op de iPad en iPhone. Hoe je het ook doet, doe het, want Her Story is een bijzondere ervaring die je even uitdaagt in een andere wereld te springen. Ik zou er graag nog meer over vertellen, maar het ding met deze game is dat je hem echt zelf moet ervaren. Ik kan er niks over verklappen, want dat zou je game verpesten. Gewoon gaan spelen dus, ik ben benieuwd wat je bevindingen zijn!

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.