Dat pixels nog best griezelig kunnen zijn bewijst de Nederlandse indie game studio Rage Monster Games met hun game Teddy Terror. Een griezelgame op de vooravond van Halloween! Welk griezelig brein schuilt er achter deze game en wat kan je ervan verwachten?

Rage Monster Games en Runic Sounds Studio
Gianni Knight richtte in 2014 Rage Monster Games op. Samen met Runic Sounds, opgericht door de getalenteerde Sound Design studenten Nick van Kleef en Ruben Bergshoeff, ontstond tijdens de IndiesVsPewDiePie Gamejam van November dat jaar de game Teddy Terror.

Gianni Knight begon met het ontwikkelen van games toen hij 15 jaar was maar zijn eerste echte game publiceerde hij in 2014. Na wat omwegen te hebben genomen richtte hij zich op het ontwikkelen van Apps en zo ontstond Rage Monster Games. Door deze stap te zetten is de wereld van creativiteit en verbeelding open gegaan voor Gianni.

img_teddy_terror_02

De twee HKU Audio Design studenten Ruben Bergshoeff en Nick van Kleef zijn twee geboren talenten voor muziek en geluidseffecten. De twee heren hadden meteen een klik met Gianni na een ontmoeting op school en zo begon niet alleen hun samenwerking maar ook een vriendschap. Ben je nieuwsgierig naar hun werk, klik dan even op deze link voor hun soundcloud.

De game Teddy Terror ontstond dus zoals bij meerdere Indie Games tijdens een Gamejam. Ook deze creatieve geesten met een passie voor games zijn na de Gamejam verder gegaan met hun game. Het heeft een flink aantal maanden geduurd en inmiddels is de game te vinden op Steam in de Early Acces. Er gaan nog wat levels bijkomen en er zijn ook plannen voor wat uitgebreidere gameplay. Dus er is nog ruimte genoeg voor spelers om aan te geven wat ze graag in de game willen zien.

img_teddy_terror_04

Teddy Terror
De game Teddy Terror is een 2D avontuur game waar je op een rogue manier moet spelen. Je raad het al de ideale game voor een soms ietwat ongeduldige zenuwpees. Wanneer de game opstart moet ik meteen toegeven dat ik de sound inderdaad wel heel erg mooi gedaan vind. De stem, die uiteraard op horror voice Vincent Price moet lijken, is goed uitgezocht en ik droom al heerlijk weg richting een door Edgar Allan Poe gecreƫerde wereld. Maar oh wacht nee ik mag niet wegdromen ik moet dit jongetje helpen met zijn teddybeer en monsters. De shorts zijn vrolijk getekend en vervolgens stap je in een griezelige pixelwereld gevuld met monsters.

img_teddy_terror_03

In het begin mag je aan de slag met een introductie en dit is maar goed ook. Terwijl ik hoop krijg dat ik mag beginnen met een speelgoedpistool word die droom me al snel ontnomen. Nee de eerste levels is het echt spelen met bloed zweet en tranen. Bekijk het mechanisme, heb geduld en sla dan je slag. Lok de monsters in de aanwezige vallen om ze neer te halen en gooi je teddybeer naar ze. Nee maak je maar geen zorgen het is een speciale teddybeer hij komt weer terug om je te beschermen. Maar dan sta je er dus echt even alleen voor met je snelheid en teddybeer. Gelukkig groei je alleen maar sterker bij het doodgaan. Opluchting alom want ja je wilt toch wel verder kunnen.

De velden waar je op speelt zijn gevuld dus met vallen waar jij de verschillende monsters in kan lokken. Dit zijn skeletten, verbazingwekkend snelle slak-achtige wezens en nog veel meer die rond wandelen. Terwijl de ene val een simpel vuurtje is wat aan en uit wakkert zitten er een aantal lugubere vallen tussen. Zo is er een oog die bij de pupil open breekt en waar een tong naar buiten glipt. He wat hoor ik je denken ja precies dat dacht ik ook toen ik het oog voor me zag verschijnen. De oppermonsters zijn soms erg lachwekkend. Wanneer ik de gevallen ijshoorn met boze ogen zie verschijnt er een glimlach op mijn gezicht. Totdat deze ijshoorn vlijmscherpe mini ijshoorntjes begint af te schieten. Deze blijken toch dodelijker te zijn dan het lekkere krokante zomerkoekje.

img_teddy_terror_01

Het fijne aan de game vind ik dat je desondanks toch groeit. Soms is het behoorlijk frustrerend als je weer wordt verslagen door een van de monsters maar dat je dan sterker terug komt is dan een dikke plus. De game bevat echt wel humor en de audio is erg leuk gedaan. Mocht je zelf de game ook willen uitproberen dan kan dat. Via de site van Teddy Terror kan je een gratis Demo downloaden zodat je zelf aan de slag kan gaan. In de Demo heb je enkel de Easy Modus maar kan je wel vechten tegen verschillende monsters en heb je diverse Boss Battles. Dus waar wacht je nog op even downloaden die demo en bevalt de game je dan snel naar Steam voor een volledig exemplaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.