Toen ik een aantal jaren terug op vakantie in Berlijn was kwam ik een prachtige sticker tegen bij een occupy kamp, “The earth needs rebels”. Tsja daar kan ik me wel bij vinden het zou maar wat saai zijn anders. En ook de ruimte heeft behoefte aan een beetje rebelsheid en die vind je voldoende in Rebel Galaxy van Double Damage.

Double Damage:
Na flink wat ervaring besloten Travis Baldree en Erich Schaefer het roer om te gooien en Double Damage op te starten. Eerder richtte deze heren al Runic Games op waarmee ze Torchlight en Torchlight twee maakten. Games waar je je zeker een tijd mee kan vermaken. Maar ook voor het Torchlight avontuur hebben de heren al een imposante ervaring opgedaan binnen de game-industrie.

img_Rebel_galaxy_004

Travis werkte zo in 2005 aan Fate en was project en engineering lead van Mythos. Ook Erich had zo zijn ervaring hij was co-creator en lead-designer van Diablo en Diablo II waarna hij Hellgate leidde. Dus beide heren hebben zo hun ervaringen met grote actie-rpg’s wel verkregen.

Na deze avonturen wilden ze beide een nieuwe kans. Met z’n tweeën en wat hulp van artiesten en muzikanten op contractbasis een nieuwe game maken. Een wat kleinere en sneller game waarbij ze geen verantwoording hoeven af te leggen aan mannen in pak, ik mag deze meneren nu al! Zelf geven ze aan dat ze ondanks al hun ervaringen nu echt het meeste plezier beleven in hun hele game-developing tijd. Dat ze plezier hebben in het ontwikkelen van games merk je zeker binnen Rebel Galaxy.

img_Rebel_galaxy_003

Rebel Galaxy:
Precies op de dag af schreef ik vijf maanden geleden een preview over deze game. Vanaf het eerste moment zat ik meteen in de game. Dit is de game bij uitstek voor Sci-Fi nerds zoals ik. Sinds ik de demo heb gespeeld stond hij op mijn wensenlijstje. Ik kon dan ook niet wachten om weer met deze game aan de slag te gaan. Zo comfy gamekleding, headset op en op naar de ruimte.

Terwijl ik naar de ruimte mag klinkt de soundtrack heerlijk in mijn oren. Artiesten zoals Blues Saraceno, Kenneth Sorenson, Nick Nolan, Bit Blue Barry, The Blue News en nog vele meer zorgen ervoor dat de game een echte avontuur sound heeft. Ik voel me als een Rebelse Space Cowgirl die rond warped in haar ruimteschip. Op zoek naar dealtjes en andere vondsten zodat er wat meer credits op het digitale bankje komt te staan, want man oh man ik wil zo graag de een nieuwe.

img_Rebel_galaxy_006

Binnen Rebel Galaxy kan je verschillende schepen verzamelen en deze uit breiden met verschillende coole gadgets en natuurlijk wapens. Hoe jij je ruimtevaartuig uit bouwt hangt een beetje af van hoe jij je als speler opstelt. Ben je meer een verzamelaar dan is het belangrijk dat je voldoende ruimte hebt om dit alles ook weer mee naar huis te nemen. Maar ga je voor het betere schietwerk zorg er dan voor dat je wapens een beetje up to date zijn.

Nu werd ik een beetje angstig omdat ik de laatste keer dat ik speelde niet zo goed was in het schieten. Hoewel je veel missies zelf kan kiezen ben ik toch wel van het motto even door de zure appel heen bijten. Dus met mijn moed toch ook de missies aangenomen waarbij ik wat verfijnde schietkunstjes moest vertonen. Maar warempel met wat doorzettingsvermogen leerde het me zowaar hoe ik moest schieten. Ja het duurt soms ontzettend lang voordat je de tegenstander in zijn ruimteschip kapot krijg. Maar goed ik heb je ooit naar de verschillende Sci Fi series gekeken? Een ruimteschip heeft bijna altijd een beschermingsschild, want ja je moet je toch ook kunnen verdedigen.

img_Rebel_galaxy_002

Ondertussen ben jij lekker aan het handelen en reis je van kroeg naar kroeg. Klinkt ergens wel bekend he, het is niet voor niets een van mijn favoriete Sci-Fi games van het jaar geworden. Maar goed ondertussen mag ik met verschillend gespuis handelen en vechten. Het mooie aan de Rebel Galaxy ruimte is dat deze echt groot is en divers. Er zijn diverse stations te vinden met daarin een bar waar je andere handelaren kan vinden. Wanneer je op een station klikt krijg je informatie over de vestiging. Je weet waar ze zich op richten, politiek, wetenschap, commercie etc. Een toevoeging die ik wel kan waarderen en die wat structuur geeft.

De game is net als het universum behoorlijk groot. Er zijn missies te doen los van de verhaallijn en je mag je heerlijk thuis voelen in de ruimte. Het is tijd om te ontdekken wie je wilt zijn en je daarop voorbereiden. Je kan heerlijk rondvliegen en de ruimte gewoon afspeuren naar puin en kostbaar materiaal. Zo bouw je je eigen imperium. De ruimte is echt heerlijk gedaan en ik ben blij dat ik toch een keer in mijn leven kan ervaren hoe het voelt om in de ruimte rond te reizen.

Sam’s Oordeel;review_cijfer_8.3
Voor mij voelt Rebel Galaxy aan als een heerlijk open ruimte om in te spelen. Ik mag mijn eigen Captain Jadzia Sam zijn en rond vliegen. Het schieten binnen de game was minder lastig dan ik dacht en ik heb heerlijk rond kunnen nerden. Het besturingssysteem is in mijn ogen prima gedaan al is spelen met een controller stiekem toch fijner dan met een keyboard en muis.

+ Grote omgeving mooie artwork.
– Muziek lijkt soms teveel op elkaar.

Kopen als je: net als ik een Sci-Fi fan bent en op zoek bent naar een leuke game in een grote universum.

Ben je net als ik ook enthousiast geraakt over deze game koop hem dan nu via deze link op steam. De game komt later ook naar de Xbox One en de Playstation.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.