Er zijn games waarin je karakter nooit eet, en er zijn games waar eten het basisbegrip is van de game. Eten is de eerste levensbehoefte van een mens. In Don’t Starve moet je proberen zo lang mogelijk te blijven leven want als je dood bent raak je alles kwijt.

img_dontstarve1

In het plaatsje Vancouver in Canada zit een kleine ontwikkelingsstudio gevestigd genaamd: Klei Entertainment. Zij zijn de makers van onder andere de indie game Don’t Starve.

Je begint de game in een open wereld. Wilson (jij) moet zo lang mogelijk zien te overleven. In deze survivalgame moet je letten op je eten, je gezondheid en je hersenactiviteit. Deze drie eigenschappen zijn het belangrijkst in de game. De wereld kent een cyclus van drie tijden. Dag, namiddag en nacht. Zodra de nacht aanbreekt moet je zo snel mogelijk vuur maken. Je karakter kan niet tegen het donker. In het donker komen de meest rare monsters tevoorschijn dus zorg altijd voor licht. Als je eenmaal de cyclus door hebt, veranderen de seizoenen ook nog. Je begint rustig in de herfst maar zodra het winter wordt komen er nog meer aspecten bij kijken.

img_dontstarve5

Alle benodigdheden om te kunnen overleven moet je zelf vinden en maken. Dit gaat heel eenvoudig met de crafting lijst links van het scherm. Hoe vaker je de game speelt, des te meer karakters speel je vrij. De Steam workshop staat ook bomvol nieuwe gamekarakters en extra functies.

Don’t Starve is er ook in een online versie: Don’t Starve Together. Hier kan je samen met je vrienden een eigen server maken en proberen het zo lang mogelijk vol te houden. Het lijkt in het begin een makkelijke game maar je moet met zoveel dingen rekening houden. Don’t Starve is best een verslavende game omdat je steeds verder wilt komen en nieuwe dingen wil ontdekken. Don’t Stave is zowel voor PC als voor de PS4 en dikke aanrader.

Don’t Starve koop je hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.