Tijdens Gamescom mocht ik al lekker mijn heupen heen en weer laten wiegen op verschillende dansjes via Just Dance 2016. Gelukkig hoefde ik niet lang te wachten of ik kon samen met Fawn thuis aan de slag met de demo. Helaas heeft de demo nog maar één liedje gelukkig is het een de hit ‘Blame’ van Calvin Harris ft. John Newman. Samen met je smartphone en 5 andere vrienden kan je aan de slag.

Mijn dochter Fawn (5) vind het heerlijk om te dansen dus gingen we samen onze danspasjes oefenen. Aangezien ik vrij stuntelig ben en hierdoor vaak Fawn’s flow verpeste, werd ik al snel door haar van de dansvloer gestuurd. Stiekem moet ik bekennen dat ik het geweldig vond om te zien dat zij zo geconcentreerd de dansmoves die op het beeldscherm verschenen nadeed. Hoe dat eruit zag kan je in de video hieronder bekijken.

Hoewel het een leuke functie is om ook je smartphone als controller te gebruiken zie ik dit nog niet zo snel gebeuren. Het is toch best zonde als je net je nieuwe Samsung Galaxy S6 Edge plus kapot gooit tegen je nieuwe televisie. De eerste keer heb ik inderdaad met mijn smartphone als controller voor de tv staan dansen. Nu heeft deze een Otterbox hoesje om maar toch gooi ik m liever niet meters de kamer door. Dus al vrij snel gingen zowel Fawn als ik over op de Kinect besturing. Danst ook veel vrijer en de camera volgt ons goed mee, plus dan heb ik de Kinect ook niet voor niets gekocht.

Over het algemeen gezien ziet Just Dance 2016 er weer heel erg tof uit. De bewegingen worden duidelijk aangegeven en de besturing voelt als prettig aan. Nu alleen nog maar met één nummer maar straks worden er heel wat leuke hits eraan toegevoegd. Just Dance is vanaf 22 oktober verkrijgbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.