Ons koude kikkerlandje heeft een aantal leuke indie developers en een daarvan is Abbey Games. Met hun game Reus (2013) wonnen ze een award en werd met meer dan 700.000 verkochte exemplaren een grote hit. Ze hebben niet lang stil gezeten want vanaf 2 september is hun nieuwe game, de strategy adventure, Renowned Explorers beschikbaar.

De in Utrecht gestationeerde Abbey Games werd opgestart in 2012 door vier studenten; Adriaan Jansen, Bas “the Baws” Zalmstra, Maarten “Marteen” Wiedenhof en Manuel Kerssemakers. Allen hadden een ambitie om in een snelle tijd een succesvolle game te produceren. Binnen de Dutch Game Garden huurden ze een kantoor en daar ontstond de game Reus. Dankzij het succes van Reus ontstond er ruimte om te starten met een nieuw project, Renowned Explorers: International Society. Deze game is gebouwd op de door Abbey Games zelf ontwikkelde ‘AbbeyCore’ engine.

img_renowned_explorers_01

Ik had het geluk dat ik de strategy game Renowned Explorers: International Society al mocht spelen. Allereerst samen met Manuel Kerssemakers als ondersteuning en later thuis achter mijn eigen PC. Nu speel ik graag strategy games dus deze game is helemaal weggelegd voor mij. Wat me meteen opvalt is hoe vrolijk en divers de vormgeving van de game is. Het zijn allemaal frisse vrolijke kleuren en de verschillende karakters zijn goed uitgewerkt. De wereld waarin je speelt lijkt een beetje op een stratego-veld, de hele wereld is erin verwerkt. Je gaat dus echt op wereldreis met deze game.

img_renowned_explorers_02

Een van de grote krachten achter deze game vind ik persoonlijk de manier waarop de karakters zijn vormgegeven. Niet alleen grafisch maar ook de profielschetsen/karakter zijn goed uitgewerkt. De achtergrond informatie als ook de uitstraling passen uitstekend bij elkaar. Het leuke hieraan is dat er vele verschillende manieren zijn om de game te spelen. Je selecteert namelijk een team van drie ontdekkers vanuit de categorie├źn vechters, scouts, bemiddelaars en wetenschappers. Zo kies je hoe jij deze game wilt gaan spelen. Ga je voor bruut geweld of pak je het liever wetenschappelijk aan? Persoonlijk vond ik het vooral leuk om karakters bij elkaar te zetten die waarschijnlijk niet goed met elkaar over weg zouden kunnen. Soms zijn juist deze teams het sterkst omdat ze uiteindelijk de krachten in elkaar gaan waarderen.

img_renowned_explorers_03

Je gaat op pad samen met je team en stippelt een route uit waarbij je verschillende uithoeken van een land bewandeld. Helaas kan je niet onbeperkt rond lopen hiervoor heb je namelijk voedsel nodig. Ieder pad die je bewandelt kost je een of meerdere voedsel voorraden. Denk je pad goed uit want iedere plek kan je een unieke item, vaardigheid of waardering geven. Het is dus een taak om je team goed te leren kennen en te beoordelen wat ze nodig hebben om van hun expeditie een succes te maken.

img_renowned_explorers_04

Tijdens de expeditie kan je ook in aanraking komen met een groep die minder gastvrij zijn dan je hoopt. Je gaat hierbij een gevecht met ze aan die je op meerdere manieren kan oplossen. Zo kan je ervoor zorgen dat je het gevecht diplomatisch, agressief of bedriegend uitvecht. Dit doe je op een turn-based wijze waarbij iedere karakter hun eigen krachten kunnen uitoefenen op de vijand. De bemiddelaar flirt er zo heel wat op los terwijl de vechter precies weet hoe hij de vijand angst moet aanjagen.

Sam’s Conclusie:review_cijfer_8.2
Renowned Explorers is voor mij een game waar ik graag mee bezig ben. De karakters zijn goed uitgewerkt en er is veel ruimte voor ontdekkingen. Het spel is best pittig voor de beginnende strategy gamer maar ook dit kan je geleidelijk opbouwen. Het is vooral aan jou de taak je karakters en hun krachten goed te leren kennen uitbreiden en je strategy goed uit te denken.

+ Goed uitgedachte karakters en veel gameplay mogelijkheden.
– Menu mag iets duidelijker en meerdere moeilijkheidsgraden zou ook een flinke plus zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.