Het is neem ik aan niet onverwachts als ik zeg dat ik graag video games speel. Echter wanneer ik niet aan het gamen ben kijk ik graag naar Disney films. Ik was daarom ook ontzettend blij toen Square Enix, tijdens E3, nieuwe beelden liet zien van de game Kingdom Hearts 3. Kingdom hearts is namelijk een serie die de wereld van video games combineert met de prachtige creaties van Disney. Dit resulteert in een RPG die zich afspeelt in de bekende Disney werelden. Deze game combineert dus unieke en, naar mijn mening, een zeer uitdagende game met de magie van Disney. Naar aanleiding van E3 leek het mij leuk om dit keer dan ook de Kingdom Hearts manga te bespreken. We zullen beginnen bij het begin. Deze week bespreek ik namelijk vol. 1-4 aangezien deze zijn gebaseerd op de allereerste Kingdom Hearts game.

img_kingdomhearts_vol1

In Kingdom Hearts volg je Sora op zijn avontuur. Sora groeit op, op een eiland samen met zijn vrienden Kairi en Riku. Nadat een zware storm het eiland heeft getroffen bevind Sora zich in een nieuw land. In dit nieuwe land ontmoet Sora Donald Duck en Goofy. Donald en Goofy zijn op zoek naar hun koning Mickey, want Koning Mickey heeft zijn kasteel verlaten om uit te zoeken waarom de sterren in de hemel verdwijnen. Daarnaast wil Mickey dat Goofy en Donald de sleutel vinden. Zonder de sleutel hebben ze namelijk de strijd verloren.

img_kingdomhearts_vol2

Tijdens de zoektocht van Donald en Goofy komen zij Sora tegen. Sora is in het bezit van de sleutel die zij zoeken. Na het eerste gevecht met de zogenaamde ‘heartless’, wezens die leven op de duisternis in de harten van mensen, besluiten deze drie personages om samen te werken. Sora wil zijn vrienden vinden en Goof en Donald willen hun koning vinden. Ondertussen worden er op de achtergrond duistere plannen gemaakt door de bekende Disney schurken. Dit is natuurlijk niet het hele verhaal maar, veel meer zal ik niet verklappen.

img_kingdomhearts_vol3

Wat deze manga serie zo leuk maakt zijn alle bekende Disney personages die je tegen komt. Van Peter Pan tot Belle tot Alice. Daarnaast kom je ook de geweldige Disney schurken tegen zoals Maleficent, Jafar en Ursula. Ook krijg je de kans op jouw favoriete Disney werelden/ films op een hele unieke manier te verkennen. Sora’s avontuur leid je door Wonderland, Agrabah en nog veel meer bekende Disney rijken. Kortom, als jij een Disney fan bent dan is dit een serie voor jou. Als dat nog niet genoeg redenen zijn om deze series te lezen dan is het misschien ook leuk om te weten dat er een paar Final Fantasy personages voorkomen in deze series. Deze manga zit vol met actie, avontuur, magische werelden en een interessant verhaal. Mocht je nu deze manga serie graag willen lezen en je afvragen waar je deze kan kopen, klik dan op de link hieronder. Laat mij weten wat je vind van de Kingdom Hearts manga, games en wat jouw verwachtingen zijn van Kingdom Hearts 3 in de comments.

img_kingdomhearts_vol4

Hieronder vind je de link naar de eerste manga uit de Kingdom Hearts serie maar, je kan op deze websites ook de andere delen vinden.

Kingdom Hearts 1 vol. 1: Link 1, Link 2

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.