Verzamel al je rekruten en maak je klaar voor een gevecht op wereld niveau. In Blitzkrieg 3 beleef jij de gevechten van de Tweede Wereldoorlog. Kies jouw land en versla je tegenstander voor de winst.

Blitzkrieg 3 is een realtime strategy game die zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog. Je kan kiezen uit drie teams om voor te vechten, De Sovjet Unie, Duitsland of USA. De game bevat meer dan 200 verschillende units waaronder tanks, trucks, infanterie en artillerie.

Ik ben niet zo thuis in de realtime strategy games. Toen ik aan de game begon dacht ik: waar ben ik aan begonnen? Het intro liet mij indrukwekkende graphics zien. Je hoeft geen realtime strategy fan te zijn om te zien dat het grafisch er goed uit ziet! Eenmaal begonnen met spelen volgde ik de tutorial die mij flink heeft geholpen. Het is een hele goede en duidelijke tutorial voor iemand die niks weet van dit soort spellen. Pluspuntjes van mij voor de makers.

Blitzkrieg 3 kent twee speltypes: Multiplayer campain en Historical battles. In Multiplayer Campain bouw je een zo sterk mogelijk leger om de strijd aan te gaan met de vijand. Breidt je gebouwen uit om een groter en sterker leger te creƫren. Je kan dan een aanval doen op iemand anders of je gaat je eigen defensie testen. Want zonder verdedigen houd je het zelf ook niet lang vol.

In Historical battles voer je verschillende missies uit. Zo kan je Operation Niwi doen, deze operatie is vernoemd naar de twee steden Nives en Witry. Er landen zo’n 400 Duitse paratroepers die bruggen en verschillende doelen moeten veroveren. Een andere missie is Anzio. Een groep Anglo-Amerikaanse soldaten zijn zuid-Rome binnen gedrongen en het is aan jou om de weg naar de stad Anzio weer vrij te maken.

Blitzkrieg 3 kent een goede tutorial en mooie graphics. Voor iemand zoals ik, die dacht dat het hele spel ging om vierkantjes zetten om troepen te sturen, was dit een leuke/nieuwe ervaring. Je moet wel echt van dit soort realtime strategy spellen houden. Oefening baart kunst. En zo ook bij Blitzkrieg 3, hoe meer je speelt hoe beter jij en je leger worden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.