Aangezien ik zelf nog nooit Garden Warfare heb gespeeld leek het me ontzettend leuk om deze game te spelen tijdens mijn bezoek aan EA by Gamescom.  De nieuwe Garden Warfare game heet Garden Warfare 2: Plants vs. Zombies.

Bij de presentatie werd er verteld dar deze game vergelijkbaar is met het eerste deel, maar er zijn natuurlijk wel nieuwe elementen aan tegevroegd. Dat is inmiddels waar de fans om vroegen. Tijdens de presentatie werden de nieuwe elementen getoond en er werd een korte uitleg gegeven. Deze game bevat onder andere 12 nieuwe maps. Daarnaast kan je een multiplayer game starten, solo spelen en zelfs met een vriend of vriendin samen op de bank gamen. Ook kun je prive games instellen als je liever alleen met je vrienden speelt. Elke map heeft zelfs zijn eigen mini-game.

Één van de nieuwe kenmerken van deze game is de ‘Backyard Battleground’. Dit is je start gebied. Hier kun je beginnen met de quests voor de verhaallijn, de multiplayer quests en daarnaast kan je ‘Backyard Battleground’ zelfs worden aangevallen door zombies en zal je af en toe je terrein moeten verdedigen. Ook zijn er nieuwe personages en nieuwe klassen toegevoegd.

Tot slot is het ook leuk om te noemen  dat één van de nieuwe maps op de maan plaatsvind. Hierdoor heb je last van zogenaamde ‘moon physics’. Dit bekend dat je personage anders beweegt. Je kan bijvoorbeeld hoger springen.

Ik heb even kort met een paar andere mensen de multiplayer kunnen testen en die was heel leuk om te spelen. Net zoals de vorige game ziet dit spel er weer prachtig en kleurrijk uit. Daarnaast is de ‘Backyard Battleground’ ook een leuke toevoeging. De makers zieden dat ze vooral de fans wouden geven wat zij wouden en ik denk dat ze dat zeker hebben gedaan met deze game.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.