Afgelopen week kreeg ik de kans om de nieuwe Disney Infinity 3.0 te testen. Na een korte reis naar het Disney kantoor in Hoofddorp kreeg ik een presentatie te zien die alle elementen van deze nieuwe game demonstreerde. Zowel de playsets als de toybox kwamen aan bod. Het was een ontzettend leuke presentatie en ik kan niet wachten totdat ik Disney Infinity 3.0 kan spelen. Hieronder vind je mijn eerste indruk van Disney Infinity 3.0.

img_DisneyInfinity3_1

Mijn afspraak bij Disney begon met een demonstratie van Disney Infinity 3.0. Tijdens deze demonstratie werd er veel nieuwe informatie gegeven. Natuurlijk weten we allemaal dat het nieuwe thema van deze game Star Wars is, maar wist je ook dat ze een origineel verhaal hebben geschreven voor de playsets? Het nieuwe verhaal, van de playset Twilight of the Republic, vindt plaats tussen episode 2 en episode 3 van de films en draait vooral om Jedi-force. In dit verhaal probeer je erachter te komen wie de ‘droid factory’ heeft geactiveerd. In totaal ben je tussen de 6 en 8 uur bezig met het uitspelen van dit verhaal.

img_DisneyInfinity3_3

Daarnaast is het combat-systeem verbeterd en mocht ik de nieuwe personages in actie zien. Elk personage heeft zijn of haar eigen stijl van vechten die het beste werkt voor dit personage. Bijvoorbeeld Anakin Skywalker, die heeft een agressieve vechtstijl die tot zijn recht komt in one-to-one gevechten, Ahsoka Tano werkt beter voor groepsgevechten en Yoda heeft de mogelijkheid om te ‘dashen’. Ook zijn de skill-trees aangepast. Hier zie je duidelijk dat Disney verbeteringen heeft aangebracht.

Net zoals in Disney Infinity 2.0 kunnen bepaalde personages ook in andere playsets worden gebruikt. Dit gebeurt wanneer jij de verschillende munten verzamelt die je tegenkomt tijdens het spelen van de playset. Echter, alleen Star Wars personages kunnen in meerdere playsets worden gebruikt. Dit vind ik dan weer een beetje jammer.

De tweede playset , die ik te zien kreeg, heet Rise against the Empire. Deze set is op dit moment alleen verkrijgbaar in de speciale PlayStation 4 bundel en zal over een maand verkrijgbaar zijn voor alle andere consoles. Ook deze playset heeft veel leuke missies die je kan spelen. Eén van de missies die ik ontzettend leuk vond was dat je in de ruimte rond mocht vliegen en andere schepen uit moest schakelen. Je hebt tenslotte je eigen schip waarmee je rond kan vliegen. Hiermee kan je onder andere naar andere planeten vliegen maar, die zal je eerst vrij moeten spelen.

img_DisneyInfinity3_4

Even snel tussendoor werd de Inside Out playset nog genoemd. Helaas werd hier niet veel over verteld. Het enige wat ik op dit moment zeker weet is dat het een ‘puzzle-platform’ is. Dus ik ben heel benieuwd naar deze playset.
Tot slotte wil het nog heel even hebben over de toybox, één van de meest creatieve elementen van het spel. Natuurlijk is de Toybox weer helemaal vernieuwd, maar er is één belangrijk element toegevoegd aan deze versie. Er is namelijk een ‘community area’ toegevoegd. Flynn’s Arcade en El Capitain Theatre zijn er om jouw te helpen tijdens jouw avontuur in de Toybox. Hier vind je bijvoorbeeld previews en informatie over nieuwe inhoud. Daarnaast worden er ook verschillende spelers in de schijnwerpers gezet. Dust mocht je de Disney Infinity 3.0 al thuis hebben, neem dan vooral een kijkje in dit gedeelte.

img_DisneyInfinity3_.2

Voor de echte Star Wars en Disney fans onder ons lijkt Disney Infinity 3.0 echt een aanrader. Deze game ziet er beter uit dan de vorige delen en er zijn zeker verbeteringen gemaakt in zowel het combat-systeem en de Toybox, als de ontwerpen van de verschillende figurines. Mocht jij Disney Infinity 3.0 nou ook al willen spelen dan heb je geluk. Hij is namelijk nu al verkrijgbaar voor Nintendo Wii en Wii U, Xbox 360, Xbox one, PlayStation 3, PlayStation 4 en PC. De review volgt snel hier op Female-Gamers.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.