Steam is een programma waar je games kan kopen of met productcodes op kan activeren zodat je nooit meer losse CD’s nodig hebt. Twee keer per jaar houdt Steam een grote uitverkoop. De Summer Sale en de Winter Sale. De Steam ‘Monster’ Summer Sale 2015 is al begonnen. Deze uitverkoop loopt van 11 tot en met 21 juni.

Omdat het tegenwoordig tegelijkertijd met de E3 2015 loopt kan je op hoogte blijven van de laatste game nieuws.

Tip 1.
Koop niet meteen de eerste dag. Het klinkt misschien een beetje onlogisch maar de eerste deals zijn meestal niet de beste, tenzij het de laatste dag van de uitverkoop is. Dit geld niet voor daily deals, flash sales, of community choice discount. Want in plaats van 20 tot 25 procent geven deze deals 66 tot 75 procent korting op games.

Tip 2.
Werk met tijdschema’s. Flash sales en community choice discounts staan acht uur online. Zorg dat je goed na denkt of je game wel echt wilt hebben, zodat je geen spijt krijgt van je aankopen als je in de laatste minuten gehaast koopt.

Tip 3.
Laat jouw stemrecht spreken. Valve geeft je de kans op te stemmen op games die jij graag in de uitverkoop wil zien. Stemmen kan je Steam kaarten opleveringen. Deze kan je dan meteen verkopen in de Steam markt. Het voordeel hiervan is dat je geld krijgt dat je tijdens de Summer Sale goed kan gebruiken.

Tip 4.
Als het niet op de eerste pagina staat is het niet goedkoop genoeg. Zodra de uitverkoop begint zet Steam zijn beste aanbiedingen op de eerste pagina die jouw attentie trekken. Ook al zijn er zoveel games goedkoper, de games die zijn uitgelicht op de eerste pagina hebben de laagste prijs. Onthoud dus, als het niet op de voorpagina staat is de prijs niet laag genoeg.

Tip 5.
Het missen van een deal is menselijk. Heb geen spijt van het missen van een aanbieding. Meestal komen in de laatste twee dagen de beste deals nog eens voorbij. Alles wat je gemist hebt kan je dan als nog kopen.

Tip 6.
Neem je vrienden mee. Tijdens de Steam Summer Sales zijn multiplayer games vaak nog goedkoper. In het verleden hebben we gezien dat als je vier exemplaren van de game koopt je er één gratis bij krijgt. Dit geeft de mogelijk om goedkoper met je vrienden te gamen.

Tip 7.
Maak een wenslijst. Ik kan het mij voorstellen dat je niet 24/7 op je PC zit. Zet spellen die je graag wilt hebben op je wishlist. Als de game dan in de aanbieding komt krijg je een email bericht, dit maakt het makkelijker kopen. (Let wel op dat je de email notificatie aan hebt staan)

Ik hoop dat je goed voorbereid bent voor Steam ‘Monster’ Summer Sale. Laat ons weten welke games jij naar uitkijkt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.