Online paintballen zonder pijn te lijden. In Splatoon moet jij het veld in jou kleur verven. Lukt het jouw team om het strijdveld te kleuren dan zijn jullie de terechte winnaars. Maar wordt je ondergedompeld door de tegenstander, dan heb ik slecht nieuws voor je.

img_splatoonreview4

Nintendo’s nieuwste game heet Splatoon. In deze game draait het om verf. Jij bent half inktvis, half mens. Dit geeft je het voordeel verf op te kunnen nemen als inktvis zijnde. Online speel je in twee teams van vier spelers. Turf war is de online modus met zes verschillende locaties. Wil je een vriend thuis op de bank uitnodigen dan speel je Battle dojo, of houd je meer van missies dan speel je in Octo Valley.

img_splatoonreview2

Inkopolis is de stad waar het allemaal gebeurd. Hier vind je winkels, de game lobby, de missie, het amiibo kastje en de Battle dojo voor je vrienden. De stad kent vier winkels. Sheldeon verkoopt jou de vetste wapens, Annie verkoopt headgear, Ielonzo verkoopt kleding en Crusty Sean verkoopt schoenen. Om wat te kunnen kopen heb je coins nodig. Deze kan je verdienen door online te spelen. Vanaf level vier kan je bij de winkels terecht, eerder willen ze jou niet helpen omdat je dan nog niet “cool” genoeg bent. De uitrusting die je koopt geeft jou extra vaardigheden. Zo deel ik meer schade uit, heb ik meer snelheid en meer verdediging.

img_splatoonreview1

In Octo Valley vraagt een oude man genaamd: Cap’n Cuttlefish, om jou hulp. Het “evil Octarian army” heeft ” Great Zapfish” gestolen. In deze missie modus is het jouw taak de Zapvissen te redden. Het zijn erg leuke en uitdagende missies die jou vaardigheden flink testen in 27 verschillende levels.

Splatoon is gemakkelijk te leren. Hoe meer jij onder spuit met verf, hoe makkelijker jij je als inktvis kan voortbewegen. Zo kan je onder hekken door zwemmen, tegen muren op zwemmen, en door gaas heen zakken. Allemaal slimme trucjes om je tegenstanders om de tuin te leiden. Het hardste kan je lachen als je achter een tegenstanders loopt die aan het verven is en jij daar weer over heen verft zonder dat hij jou door heeft. De graphics van deze game zie je niet vaak: het is een urban/ hippe en cartoonachtige samenstelling. Het leukste van de shooter is dat het draait om verven en niet om het doden van tegenstanders.

img_splatoonreview5

Splatoon is een leuke shooter zowel voor beginners als ervaren gamers. De game is origineel en spannend tot het einde. De teams bestaan uit vier spelers wat voor deze game precies goed is. Zo raakt het veld niet overvol door spelers of dat je niemand tegen komt. Wat ik jammer vind is dat als er spelers weggaan je nog maar met 3 vs 4 of minder speelt. Zo speelde ik afgelopen week alleen tegen vier anderen. Het zou leuk zijn als er dan een computer voor die spelers in de plaats komt want ik word snel verslagen doordat teamgenoten weggelopen zijn. Buiten dat om ben ik zeer tevreden over de game.

+ Origineel spel en spannend tot het einde. review_cijfer_8.9
– Als je het spel te lang achter elkaar speelt begint het te vervelen.

Kopen als je: verven belangrijker vindt dan het doden van tegenstanders.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.