Final Fantasy is één van de meest bekende RPGs van Square Enix. Inmiddels zijn er al zoveel delen uitgebracht dat ik het bijna niet meer kan bijhouden. In de vorige delen van Final Fantasy had je altijd een vast stel personages waarmee je op avontuur ging, maar dit deel van de Final Fantasy reeks bied iets nieuws. Final Fantasy XIV: A Realm Reborn is namelijk een MMORPG en je weet wat dit betekend. Juist, eerst een half uur lang een personage proberen te maken.

img_finalfantasyarealmreborn_1

Als je al eerder een MMORPG hebt gespeeld, dan komt het gameplay systeem van Final Fantasy XIV je bekend voor. Je begint de het maken van een personage. Als mijn allereerste personage heb ik een Miqo’te Arcanist gemaakt. Miqo’te is een van de verschillende soorten personages. Er zijn vijf verschillende soorten in totaal namelijk: Hyur, Miqo’te, Elezen, Roegadyn en Lalafell. Deze MMORPG is zo groot dat, wanneer ik elk detail uit zou leggen, deze review veel te lang zal worden. Ik zal mij dus concentreren op mijn eigen personage. Miqo’te zien eruit als mensen met katten-oren en een kattenstaart. Als je dit ras kiest dan kan je ook nog een onderscheid aangeven tussen ‘Seekers of the Sun’ en ‘Keepers of the Moon’. Mijn arcanist behoort tot de ‘Keepers of the Moon’. Ze is een Miqo’te die graag in het maanlicht gaat jagen en ze is een aanhanger van ‘Mephina the Lover, Goddess of the Moon’. Tot slot is mijn karakter ook nog een Arcanist. Als Arcanist gebruik je een boek, je grimoire, en magie als je wapens. Daarnaast kan je een “carbuncle” tevoorschijn toveren. Carbuncle ziet eruit als een soort van magisch konijn dat met je mee vecht in de strijd.

img_finalfantasyarealmreborn_4

Final Fantasy XIV speelt zoals de meeste MMORPGS. Je begint in je start gebied, in dit geval Limsa Lominsa, een haven stad. Je word rondgeleid van quest naar quest om zo bekend te raken met de game mechanics. Als avonturier probeer je zoveel mogelijk mensen te helpen want je krijgt er beloningen voor terug. Ondertussen probeer je jouw skills als Arcanist te ontwikkelen. Dit doe je door je “hunting log” af te ronden. In een “hunting log” staat welke monsters jij moet verslaan om een hoger level te krijgen als Arcanist. Rond level 10 ongeveer level je op van rank 1 naar rank 2. Helaas heb ik voor deze review, maar tot rank 2 kunnen spelen. Gelukkig kon ik vanaf level 10 wel rondrijden op een Chocobo, wat geweldig is, en ik weet dat je vanaf level 20 je eigen mounts kan ontvangen. Daarnaast kan je als het goed is nog meer zogenaamde ‘companions’ vinden. Kortom, er is nog veel voor mij te ontdekken in deze wereld en ik denk dat ik dat ook zeker ga doen.

img_finalfantasyarealmreborn_5

De graphics van deze game zien er tot nu toe prachtig uit. Het is precies wat je van een Final Fantasy game verwacht. Het voelt alsof je rond loopt in een magische wereld. De cut-scenes zien er ook super uit. Er is alleen een klein detail wat mij een beetje stoorde. Tijdens de cut-scenes hadden de verschillende personages geen stemmen. Je zag ze bewegen en er verscheen in een wolkje wat er allemaal precies gezegd werd, maar om de een of andere reden had ik stemmen verwacht. Een van de onderdelen in het creëren van je personage is tenslotte het kiezen van een stem. Aangezien ik een trial versie speelde van deze game, weet ik niet of dit ook zo is wanneer je de volledige game bezit, maar het stoorde me nogal. Alle game mechanics worden goed uitgelegd, dus zelfs voor een beginnende MMORPG speler is het makkelijk om deze game op te pakken. Daarnaast helpt het ook dat de ontwerpen van de verschillende karakters er geweldig uit zien.

Ik vind het moeilijk om een goed oordeel te geven over de wereld en de game mechanics van deze game, aangezien ik bijvoorbeeld nog geen dungeons heb kunnen spelen, of moeilijke boss fights heb moeten trotseren. Misschien dat ik hier in nieuw artikel in de toekomst op terug kan keren, wanneer mijn Arcanist het maximale level is.

img_finalfantasyarealmreborn_2

Maike’s oordeel:
Ondanks dat ik deze game maar tot level 10 heb kunnen spelen vind ik het tot nu toe een geweldig spel. Final Fantasy XIV is wat je van een review_cijfer_8.0MMORPG verwacht, maar dan met de magische stijl van de Final Fantasy games. Ik kan niet wachten om verder te spelen en ik zit serieus te overwegen om deze game te kopen. Je kan tenslotte op Chocobo rondrijden en wie wil dat nou niet? Deze game speelt tot nu toe ontzettend makkelijk en ik heb me geen moment verveeld. Al moet ik toegeven dat ik wel een keertje vast zat, maar dat gebeurd bij iedereen toch? Ook wil ik nog even snel melden dat deze game binnenkort een nieuwe uitbreiding krijgt genaamd Heavensward. Dit houdt in dat het eerste deel nu goedkoop te vinden is op Steam. Ben je ook zo enthousiast als ik en wil je misschien de free trial spelen, dan kun je deze downloaden op de website van Final Fantasy XIV. Ik ga in ieder geval nog verder spelen zolang mijn trial nog loopt.

Ik raad dit spel aan voor Final Fantasy fans en iedereen die ervan houdt om in de prachtige wereld van een MMORPG op avontuur te gaan.

Final Fantasy XIV: A Real Reborn Free Trial

One Comment on “Review: Final Fantasy XIV A Real Reborn (PC)”

  1. maar tot level 10? dat is 0,01% van het spel haha! raad hem echt door te spelen, zo leuk spel <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.