Het is heel erg, maar soms heb ik een nieuwe gadget nodig om weer met het sporten aan de slag te gaan. Als je dan fan bent van Razer dan is de Razer Nabu X de ideale gadget om aan mijn bikini body te gaan werken, toch?!

Wat is het?
De Razer Nabu X is geen sporthorloge, maar een smartband. Je kan dus geen tijd aflezen, maar door een drietal flikkerende lichtjes en verschillende trillingen krijg je toch notificaties binnen. Hoe je vooruit bent gegaan en hoe je meer komt te weten over die ene leuke jogger in ‘t park, kan je aflezen in verschillende app’s die verkrijgbaar zijn voor de Razer Nabu X.

img_gearview_razer_nabu_x_02

Uiterlijk
Het uiterlijk van de Razer Nabu X is vrij ingetogen en minder schreeuwerig dan mijn gifgroene Razer Kraken Headset. Toch blijft Razer zijn inmiddels groene huiskleur trouw en vind je die niet alleen in de verpakking terug, maar ook aan de binnenkant van je band. De eerste keer dat ik de band omdeed maakte ik me een beetje zorgen, aangezien mijn pols meteen begint te jeuken. Het voelt aan als soepel, maar toch plakkerig rubber en ik hoop maar dat het niet gaat zweten. Gelukkig blijft het bandje wel koel en ondanks dat het met slechts een pinnetje vast zit, heb ik het bandje aan de einde van de dag nog steeds om, al zit deze wel inmiddels compleet scheef en niet comfortabel. De Razer Nabu X heeft de gehele dag niet alleen zijn best gedaan om mijn activiteiten bij te houden, maar heeft ook de hoeveelheid stof die erom mij heen hangt opgemeten. Dit kan je namelijk heel overzichtelijk terugvinden op je Razer Nabu X, die blijkbaar een onweerstaanbare aantrekkingskracht voor vuil heeft. De Razer Nabu X is al niet echt elegant om je pols, maar doe er een laag stof bij en je wilt je nieuwste gadget helemaal onder je mouw verstoppen.

img_gearview_razer_nabu_x_03

Hoe werkt het?
De Razer Nabu X werkt door middel van de Nabu X Utility app die je op je Android of iOS smartphone installeert, via bluetooth verbind je vervolgens de Razer Nabu X met je smartphone. Met de Nabu X Utility app bestuur je jouw Razer Nabu X. Je zet de smartband hiermee aan en stelt je notificaties in voor bijvoorbeeld Facebook, Twitter en meer. De meldingen krijg je doormiddel van trillingen of drie gekleurde lichtjes in de band. Deze lichtjes hebben drie verschillende kleuren en zijn los in te stellen. Zo kun je voor iedere notificatie een andere kleurschema en trillingschema instellen.

Heel veel apps!
Naast de noodzakelijke Razer Nabu X Utility app, zijn er heel veel verschillende andere apps verkrijgbaar. Je hebt de Nabu Fitness app, Nabu Gamers, Home for Razer, Razer Nabu Timer, Good Morning for Nabu en nog veel meer. Het leuke is dat je met de verschillende apps zo ook heel makkelijk contact kan maken met andere gamers die net als jij een Razer Nabu dragen. Je kan er namelijk voor kiezen om je social media te koppelen aan de smartband en deze te laten delen met andere Razer Nabu X dragers in jouw omgeving. Nu is het maar hopen dat die leuke jogger ook de Razer Nabu X draagt. Uiteraard is de smartband ook voorzien van de Fitness app waardoor je ook kan zien of je een beetje fit bezig bent. Je kan doelen instellen zoals het aantal stappen, afstand, calorieën en je hebt zelfs de mogelijkheid om je slaaptijd bij te houden. Dit alles kan je heel overzichtelijk bekijken in een schema van de dag, week, maand en zelfs per jaar. Zo kun je aan het einde van het jaar bekijken of je je goede voornemens ook daadwerkelijk hebt uitgevoerd in een overzichtelijke app.

img_gearview_razer_nabu_x_01

Cijfertjes
Razer Nabu X Smartband is bij Alternate verkrijgbaar in drie kleuren; Groen, Wit en Zwart voor 59,90.
De Smartband ondersteund Android en iOS.
Lengte 59mm, Breedte 28mm Dikte 8,5mm
Batterijduur 120uur
Verbinding: Bluetooth 4.0

Conclusie
De Razer Nabu X heeft een lange accuduur en dat is zijn grootste pluspunt. Het materiaal is duurzaam alleen trekt naar mijn mening teveel stof aan. De notificaties zijn bijzonder subtiel wat ik prettig vond. Toch mis ik functies zoals de tijd en vind ik de band nu niet comfortabel en mooi genoeg om als sieraad te dragen.

+ Lange accuduur

– Stof aantrekkend materiaal, niet echt comfortabel

Kopen als: je enorme fan bent van Razer en dit ook tijdens het sporten wilt laten zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.