Het was een mooie zonnige dag en Sam en ik trokken er op uit om lekker binnen te zitten en spelletjes te spelen. In de Jaarbeurs in Utrecht werd namelijk het jaarlijkse Indievelopment event gehouden. Nu is dit niet het event waar je in cosplay naar toe gaat en je favo goodies kunt kopen, maar een event voor studenten, indie developers en andere mensen die iets te maken hebben met de zakelijke kant van deze games.

event_indievelopment_05

Het evenement werd gehouden in het Media Plaza de mooie nieuwe ruimte op de 2e verdieping van de Jaarbeurs. Een prachtige locatie om een evenement te houden, want overal zijn mooie lichtgevende slangen en apart gevormde kamers. Dit paste dus precies tussen alle kleurrijke games die hier stonden.

event_indievelopment_02

De indie scene in Nederland blijft maar groeien en om helemaal op de hoogte te blijven moet je soms bij je collega’s kijken, of misschien een lezing bijwonen. Dit kon dan ook allemaal. De hele dag door waren er lezingen door verschillende mensen uit de industrie en allemaal gericht op developers en studenten. Zo kon je lezingen bijwonen over hoe je een indie game op de markt kunt zetten of waarom je wel of niet met mensen in zee moet gaan als bedrijf. Opvallend was dat er een hoop dames rondliepen. Waar het inmiddels normaal is dat er dus ook vrouwen in de industrie zitten was het wel opvallend dat er maar één vrouwelijke spreekster aanwezig was op dit event. Phoenix Perry gaf een lezing over hoe zij overleefd in deze bikkelharde mannenwereld. Wie weet heeft ze met haar lezing de organisatie wel overtuigd en hebben we volgend jaar meer vrouwelijke sprekers, want dat luistert toch veel gemakkelijker.

event_indievelopment_03

Er stonden tussen de dertig en veertig indie games in de ruimte, allemaal klaar om gespeeld te worden. De ene nog leuker dan de andere. Naast het laten zien van hun game was het vooral heel fijn om met de mensen een babbeltje te maken. Het ging hier namelijk niet alleen om de games, maar ook om het contact tussen de indie developers. Ik hoorde een aantal studenten die een rondje liepen, omdat ze nog een stageplek nodig hadden. Waar kunnen ze dat nu beter doen dan hier tijdens een gezellig event waar je een heleboel bedrijven bij elkaar hebt?

event_indievelopment_04

Wat mij opviel was dat het voornamelijk Nederlandse studios waren. Ik ben nog een Duits en een Amerikaanse studio tegengekomen, maar waarschijnlijk hadden die al zoveel stroopwafels op dat het praktisch Nederlanders waren geworden. In eerste instantie dacht ik dus dat het alleen voor Nederlanders was, maar nu dit niet blijkt te zijn, snap ik niet dat er niet meer buitenlandse indies waren. Wie weet wordt het volgend jaar wel uitgebreider maar laten we vooral hopen dat dit niet ten koste gaat van de gezelligheid.

event_indievelopment_01

About Dipje

Didi heeft haar eigen Game Mania winkel. Haar tweede naam is events en de derde Indie! Ze is dol op perstripjes en netwerken voor Female-Gamers en dat doet ze niet alleen graag bij haar in de buurt maar ook in de rest van Europa. Daarnaast is zij onze Indiegirl en spot zij de nieuwste games van ons kikkerlandje. Haar favoriete console is de NES, puur uit nostalgie. Maar alle soorten consoles en games worden gewaardeerd.

View all posts by Dipje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.