Oddwings Escape is een spel voor de iPad, ontwikkeld door Small Giant Games. Deze game zal vanaf 14 mei te downloaden zijn in de App Store. Voor Female-Gamers heb ik even een kijkje genomen naar deze app vol met schattige vogels.

img_OddwingsEscape_3

Verhaal:
Het verhaal is als volgt. dr. Rooster, de slechterik van dit verhaal, heeft allerlei verschillende dieren waaronder vogels gevangen en ondergebracht in zijn laboratorium. Hier experimenteert dr. Rooster op deze dieren om er zo achter te komen hoe hij uiteindelijk kan leren vliegen. Jij begint dit spel met ‘Oddwing’ Frankie als enige personage. Frankie is een van dr. Rooster’s vogels. Hij is ontsnapt uit het laboratorium en moet nu dr. Rooster’s vallen en obstakels ontwijken in de hoop dat hij de andere vogels kan redden, de andere Oddwings.

img_OddwingsEscape_1

Gameplay:
Je begint dus deze game als het vogeltje Frankie. Net ontsnapt uit het laboratorium, is het de bedoeling dat je zo ver mogelijk vliegt. Wanneer je de app start heb je vijf sets vleugels. Je doet een poging om een bepaalde afstand te halen en als je verliest verdwijnt een set van je vleugels. Als alle vijf de sets vleugels verdwenen zijn moet je wachten totdat ze weer zijn aangevuld om te kunnen spelen. Ook kun je minigames vrijspelen. Om een minigame vrij te spelen moet je meestal een bepaalde afstand hebben afgelegd. Hier moet je wel rekening mee houden dat je obstakels moet ontwijken en dat je maar een beperkte hoeveelheid energie hebt. Als je energie op is stort je neer. Zodra je neer stort eindigt het level en zal je de volgende keer weer vanaf het begin moeten beginnen.

Tijdens het vliegen kun je munten en sleutels verzamelen die je weer verder zullen helpen in deze game. De munten zorgen ervoor dat je jouw vogeltje kan upgraden, door hem bijvoorbeeld meer energie of meer snelheid te geven. Daarnaast zorgen de sleutels ervoor dat je nieuwe vogels kan vrij spelen. Deze nieuwe vogels hebben allemaal hun eigen vaardigheden die later in het spel zeker van pas zullen komen.

Je bestuurt Frankie door je vinger op de iPad te plaatsen en deze heen en weer te bewegen. Tijdens het vliegen verzamel je hartjes want die geven je energie. Ook kom je kleine bliksem-schichtjes tegen. Dit icoontje geeft je een snelheids-boost. Deze verschillende icoontjes heb je nodig om een level goed af te ronden. Ook leuk om te weten dat je dit spel ook samen met vrienden kan spelen of online. Wie denk je dat het verst kan vliegen?

img_OddwingsEscape_2

Graphics:
Oddwings Escape ziet er prachtig uit met zijn felgekleurde achtergronden en zijn unieke vogels. De vogels zien eruit als kleine schattige monstertjes. Je begint dit avontuur met een vlucht door de prachtige tropen. Alles in deze game ziet er vrolijk uit.

img_OdddwingsEscape_4

Tot slot heeft deze app viel te bieden. Je kan vogels vrijspelen en gebieden vrijspelen. Wat het nog leuker maakt is dat je tegen andere spelers kan racen. Tot nu toe ziet Oddwings Escape eruit als een mooie game die je goed zal vermaken.

Oddwings Escape is inmiddels uitgebracht en als je dit leuke spel wil spelen dan kan je hem hier downloaden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.