Herald is een point-and-click game gecreëerd door de Nederlandse ontwikkelaar Wispfire voor de PC, Mac en Linux. Nadat Sam en ik, tijdens de opening van Dutch Game Garden, een kijkje hebben mogen nemen in het kantoortje van Wispfire, waar er prachtige ontwerpen van Herald op de muur hingen, keek ik er dan ook echt naar uit om de demo te spelen en mijn preview met jullie te delen.

e8ae2d0645cd97db77eb3e22ea08c596_original

Herald is geïnspireerd door het 19e-eeuwse tijdperk. Je speelt deze game als het personage Devan Rensburg. Devan is een steward en hij werkt op het handelschip HLV Herald. Zijn uiteindelijke doel is om zijn weg naar de kolonies in het oosten te vinden en wat meer over zijn afkomst te weten te komen. Kolonialisme zal een belangrijke rol spelen in dit spel. Doordat er mensen van verschillende achtergronden aanwezig zijn op de Herald functioneert dit schip bijna als een eigen samenleving met zijn eigen regels. In deze samenleving moet jij je eigen weg zien te vinden.

Herald3

De gamemechanics zijn redelijk simpel. Je verkent je omgeving door op verschillende objecten te klikken. Bij elk object krijg je nieuwe informatie en de belangrijkste informatie wordt opgeslagen in een boekje. Daarnaast probeer je meer te weten te komen door met verschillende mensen te praten. Tijdens een dialoog heb je meestal drie antwoorden waar je uit kan kiezen. Deze antwoorden beïnvloeden dan weer je verhaal.

promoscreen1_ui__large

Deze mechanics heb ik kunnen testen tijdens het spelen van de demo. Tijdens deze demo kreeg je een beetje een idee van hoe het spel eruit zou zien. Wat helaas wel jammer was is dat, in het scenario wat ik speelde, nog niet alle teksten aanwezig leken te zijn, waardoor ik maar de helft van het verhaal mee kreeg. Hierdoor vond ik het moeilijk om te beoordelen hoe goed dit spel zal zijn zodra het eenmaal is afgerond. Het is hier dan ook belangrijk om er even bij stil te staan dat deze game nog ontwikkeld wordt op dit moment.

Mocht je Wispfire willen steunen, neem dan vooral een kijkje op hun kickstarter pagina, waar ze op dit moment nog steeds bezig zijn met het financieren van Herald.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.