Het eventseizoen is druk doende met events als: Animecon, Dutch Comic Con, Tsunacon, Elfia en ga zo maar door. Het is natuurlijk heerlijk om lekker relaxed als jezelf naar zo’n beurs te gaan, maar stel je nou voor dat je je toch in een pak zou hijsen. De Female Asking Questions wil weten: hoe zou jij gecosplayed gaan?

Artikel_FAQ_Celine
Dat is een moeilijke vraag. Ik twijfel tussen een paar. Daenerys Targaryen uit Game Of Thrones of als League of Legends: Riven of Katarina.
Artikel_FAQ_Mirjam
Het is eerlijk gezegd niet mijn ding. Maar als ik dan echt zou moeten kiezen dan ga ik als Samus. Dit omdat wij van Female-Gamers sinds een tijdje ook striphelden zijn op de website. Aangezien ik gebaseerd ben op Samus uit Metroid vandaar dat ik is als haar dan zou gaan.

Artikel_FAQ_Maike
Ik zou graag nog Agnes Oblige van Bravely Default willen cosplayen.

Artikel_FAQ_Heather
Als je ooit gecosplayed naar een event zou gaan, hoe zou je dan gaan? Ghost Rider natuurlijk. Dat heb ik nu al gedaan op Dutch Comic Con. Ik zou ook nog wel een keer als iemand met een lekker dramatisch grote jurk willen gaan. Belle of zo. Queen of Hearts.

 

Artikel_FAQ_Didi
Ik hou van cosplay en cosplayers. Zelf vind ik het altijd fantastisch knap als je jezelf in een alter ego verplaatst en vooral als je heel veel moeite in het kostuum hebt gestoken. Ik heb mij hier en daar wel eens verkleed maar ik durf dat niet echt cosplay te noemen. Ik zou graag ooit eens als een goede Harley Quinn willen gaan of als een andere sexy stoere chick. Maar steeds als ik deze plannen maak komt het er niet van. Mijn probleem ligt hem in te perfectionistisch zijn. Ik vind dat mijn cosplay mega goed moet zijn of ik doe het niet. Dus als ik er niet helemaal tevreden over ben dan doe ik het niet. Misschien is het wel een beetje jammer en moet ik maar gewoon een keertje doorzetten.

Artikel_FAQ_Sam
Afgelopen Dutch Comic Con ben ik als Scully van The X-Files gegaan omdat dit even makkelijk in elkaar te zetten was. Maar als ik ooit de tijd en energie vind dan zou ik het liefst een mooi Theresa (Fable) kostuum willen maken. Het is mijn favoriete karakter en er is genoeg keuze aan welke Theresa kostuum ik zou willen en kunnen maken. Het gaafst zou ik eigenlijk de glas in lood versie vinden zodat het net lijkt alsof ik uit een glas in lood scherm kom gelopen, maar ja zie dat maar eens voor elkaar te krijgen. 😛

Artikel_FAQ_Sandra
Ik ben nog niet eerder gecosplayed naar een event geweest, maar ik ga wel graag naar zulke events toe. Dit jaar
ga ik mijn eerste poging doen om een kostuum voor de Elf Fantasy Fair te maken, maar dit is geen cosplay. Als ik
moest kiezen als wie ik gecosplayed naar een event zou gaan, dan zou ik waarschijnlijk als een vrouwelijk karakter uit
een game gaan die ik zelf bezit, zoals één van mijn favoriete karakters: Trip uit Enslaved – Odyssey to the west. Ze
is echt een powerchick, eerst nog een beetje onhandig (net als ik) maar ze wordt steeds beter in zichzelf verdedigen.
Ze is daarnaast super slim met technologie en daar kan ik mij als programmeur ook in vinden want ik ben gek op alles
wat met technologie te maken heeft.

 

Artikel_FAQ_Laura
Aangezien ik me niet echt comfy zou voelen in een strak pak, trek ik liever een strak pak aan. Haha, je leest het goed, maar laat ik het nader verklaren: ik heb niet echt zin om in een strak second-skin-achtig pak te lopen, maar ik overweeg het wel om in een pak komen. Een mooi tweedpak zoals Professor Layton draagt, want ik zou graag een keertje als een vrouwelijke versie van die heerlijke Hershel gecosplayed gaan. Ik ben alleen helemaal niet zo goed in mooie dingen knutselen, dus ik denk dat ik iemand in dienst moet nemen om dat pak voor me te maken!

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.